Ismét górcső alá került Pogba és szerepköre

Graeme Souness megvédte korábbi saját kritikáját Paul Pogbát illetően és továbbra is úgy gondolja, a Manchester United középpályása képtelen volt előre lépni játékban, amióta visszaérkezett az Old Traffordra.


A Sky Sports szakértői  - köztük Henry-val és Neville-lel - az utóbbi időben némileg kritizált játékost úgy jellemezték, hogy helyezkedése egy iskolás fiúéra hajaz. Míg Souness pár szóban kifejtette álláspontját, a többiek helyeselve kérdőjelezték meg Pogba saját csapatára tett hatását, és hogy képes-e helyesen értelmezni a rá bízott szerepet Jose Mourinho gárdájában.

 

„Rendkívüli egyéni képességekkel bír. Rengeteg minden elismerésre méltó a technikáját illetően, amikor a labdát birtokolja, valamint az általános, atletikus felépítése is kiváló” – vélekedett Souness a játékosról, aki akkori világrekordot jelentő, 93.25 millió font ellenében csatlakozott újra a Unitedhez. „Ezekkel a tulajdonságokkal nagyobb fenyegetést kellene jelentenie a kapura.”

 

 

Souness szakértőtársa a Sky Sports TV-csatornánál, Thierry Henry a következőket tette hozzá honfitársára vonatkozóan: „Amikor minőséget képviselsz, az emberek azt várják tőled, hogy mindig csodákat művelj, amin időnként az a bizonyos árcédula sem segít.”

 

„Nem gondolom, hogy egy labdatartó középpályás lenne. Mint ahogy azt sem gondoltam például, hogy én személy szerint szélső lettem volna, amikor a Barcelonához mentem, de rám bíztak egy feladatot, mint ahogy most Mourinho is arra kéri, hogy lásson el egy bizonyos munkát.”

 

„A kérdés azonban, hogy gyakorol-e olyan hatást a játékra labdatartó középpályásként, mint ahogyan azt tette az Everton ellen, vagy a Juventusnál töltött idő alatt? A Juventusnál gyakran játszott egy adott poszton, mert Torinóban világos volt, hogy nem bíztak meg benne középen, ezért többször kiküldték a szélekre. Aztán, ha hozzá került a labda, elképesztő hatást tudott gyakorolni a meccsre.”

 

„Képes-e elvégezni egy feladatot? Igen, képes ellátni egy rá bízott munkát, de N’Golo Kanténak hívják-e? Nem. Kante megérzi a veszélyt és előre tudja hol fog kikötni a labda. Neki ez be van táplálva a DNS-ébe. Paul Pogba DNS-be az van bekódolva, hogy hogyan állja meg a helyét előrébb tolva, hogy kiaknázza a kreativitását.”

 

„De Mourinho itt játszatja, ahol, úgyhogy alkalmazkodnia kell és megtalálnia a módját, hogy akkor is hatékony legyen, ha nincs nála a labda. Tudom, hogy ez nem mindig könnyű, de nincs más választása, meg kell valósítania.”

 

Kollégájuk és a Vörös Ördögök egykori kiválósága, Gary Neville is elismerte, hogy Pogbának még érnie kell játékban, de azt is hangsúlyozta, hogy a Manchester United még mindig jobb a franciával a pályán, mint nélküle.

 

 

„Reménykedünk benne, hogy fejlődni fog és egyre jobb és jobb lesz” – mondta Neville. „Még több érettséget kell mutatnia a játékában. Még mindig érezni lehet rajta azt az ifjúkori, fékezhetetlen vágyat, hogy mindig nála legyen a labda; mint a srác a grundon, aki amíg a többiek védekeznek, már azon munkálkodik, hogy felszabadítsa magát az ellenakcióhoz.”

 

„Néha az az érzésem, hogy jobban teljesítene egy belső hármasban, de a Manchester United még így is messze jobb, amikor ő is a pályán van. Ő is egyike azon pár játékosnak a csapatból, akire ha csak ránézel, azt mondod, kimagaslóan tehetséges.”

 

„Jose feladata, hogy az elkövetkező néhány hónapban egy olyan csapattá formálja őket, amely esélyes a bajnoki címre a következő szezonban.”


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!