Matic készen áll az érzelmes bemutatkozásra

Nemanja Matic készen áll arra, hogy első meccsén szerepeljen egy nagy világversenyen. Mindez ma történhet meg, hiszen Szerbia Costa Ricával játszik ma a világbajnokságon.


A középpályás még 2008-ban, a lengyelek elleni összecsapáson mutatkozott be a nemzeti csapatban. Azóta, sajnálatos módon a szerb válogatott ínséges időszakot élt meg, miközben Matic Európa egyik legjobb középpályásává nőtte ki magát. A szerbek legutóbb a 2010-es világbajnokságra jutott ki, de most, a United 31-ese úgy véli, ő és csapattársai készen állnak az Oroszországban rájuk váró kihívásokra.

 

"Hatalmas nyomás volt rajtunk a selejtezők előtt, mivel nem jutottunk ki Brazíliába [2014-ben] és a legutóbbi Európa-bajnokságra sem" - magyarázta Nemanja. "Úgyhogy óriási volt a nyomás rajtunk és nagyon fontos volt, hogy egyből kijussunk. Megcsináltuk, nagyon boldog voltam."

 

"Nagyon érzelmes pillanat volt ez nekünk, örülök, hogy képviselhetjük hazánkat Oroszországban. Nagyon jó dolog ez a nemzetünk számára."

 

A Costa Rica elleni, mai mérkőzés után Szerbia Svájccal, majd Brazíliával találkozik, Matic pedig azt mondja, a csapatnak mindenképp tovább kell lépnie a csoportkörből.

 

"Szerintem lesz esélyünk rá, de mindent meg kell tennünk érte, jól fel kell készülnünk, aztán majd meglátjuk. Nehéz megmondani, mekkora az esély a továbbjutásra."

 

"Persze nagyon keményen dolgozunk, de nagyon jó kvalitásokkal bírnak a csapatok. Azonban pozitívan állunk a dolgokhoz. Hosszú út vár még ránk, de mindig optimista vagyok."

 

 

Brazília a legnagyobb esélyesek között szerepel, Svájc pedig nagyszerűen teljesített a kvalifikáció során - többek között 2-0-ra legyőzte az EB-n első Portugáliát Bázelben, 12 meccsből pedig nyolcat kapott gól nélkül hozott le.

 

"Minden csapat - többé-kevésbé - ugyanazon a szinten volt, úgyhogy nehéz csoportunk volt" - folytatta Nemanja. "Ausztria, Grúzia, Moldova volt az ellenél, valamint Wales és Írország. Nem volt olyan csapat, mely jobb lett volna a többinél."

 

"De sikerült első helyre kerülnünk, nagyon örülök neki, különösen akkor, ha megnézzük, hogy Wales elődöntős volt a legutóbbi Európa-bajnokságon. A csoportban ők csak harmadikok lettek és úgy érzem, a mi csapatunk nagyon jól ment, úgyhogy nagyon örülök ennek."

 

Manchesteri szurkolók a világ minden tájáról remélik, hogy vasárnap tovább folytatódik az öröm, amikor Szerbia is megkezdi szereplését és a klub játékosai örömmel zárják meccseiket a világbajnokságon.

 

Jose Mourinho azonban abban bízik, Szerbia nem jut el sokáig, mert úgy véli, Matic megérdemelne egy komoly pihenést.

 


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!