José: Pogba a vb lebonyolítása miatt villogott

José Mourinho felszólította Paul Pogbát, hogy a francia válogatottban nyújtott hősies teljesítményét követően adjon bele "minden tőle telhetőt" a Manchester Unitedért is.


Pogba vezéralakja volt Didier Deschamps együttesének Oroszországban, ahol amellett hogy minden egyes mérkőzésen a kezdőcsapat tagjaként kapott helyet, a moszkvai döntőben gólt is lőtt Horvátországnak a 4-2-re megnyert mérkőzésen.

 

Mourinho, aki sokkal kiegyensúlyozottabb teljesítményt várt Pogbától az előző szezonban, hiszi, hogy 25 éves játékosa sokkal inkább a torna lebonyolításának köszönhetően került ihletett formába a nyár folyamán, sem mint a válogatott játékstílusa okán.

 

"Nem hiszem, hogy ennek arról kellene szólnia, hogy nekünk kell a legjobbat kihozni belőle. Sokkal inkább neki kell minden tőle telhetőt megtennie" - kezdte a menedzser az ESPN FC-nek.

 

"Szerintem a világbajnokság tökéletes környezet egy olyan játékos számára, mint ő, hogy a legjobbját nyújtsa."

 

"Hogy miért? Mert egy hónapig össze volt zárva a társaival, ahol csak és kizárólag a futballal foglalkozhatott. Egy edzőbázison lakott a társaival, teljesen el volt zárva a külvilágtól, és csak arra kellett koncentrálnia, hogy a legjobb játékával rukkoljon elő, és hogy miként motiválja saját magát."

 

"Egy szezon során egy nagy után jön egy kisebb meccs, amit aztán egy még kisebb követ, így az ember könnyebben elveszíti a figyelmét és a koncentrációját, majd hirtelen jön egy újabb nagy mérkőzés."

 

"A világbajnokságon az érzelmek, a felelősség, a nagy döntések mindig növelik az ember teljesítményszintjét."

 

"Ahogy az ember a csoportkörből eljut a legjobb 16 közé, onnan a negyeddöntőbe, az elődöntőbe, majd a döntőbe, a motiváció szintje exponenciálisan emelkedik. És ezzel együtt a koncentráció is."

 

"Úgyhogy azt gondolom, hogy ez tökéletes környezet volt számára."

 

 

Pogba, akinek a vb-döntő előtti öltözői beszédéről készült felvétel kikerült a világhálóra, egyik csapattársa, Adil Rami szerint "vezérré avanzsált" Oroszországban.

 

Mourinho szerint is szintet lépett Pogba, mert inspirálta annak lehetősége, hogy a világ legnagyobb figyelmet követelő színpadán képviselje hazáját.

 

"Szerintem a világbajnokságon szereplő játékosok extra elkötelezettséget éreznek hazájuk és népük iránt, az ezzel együtt járó extra felelősség pedig - érzelmi szempontból tekintve - néha túlzásokat is eredményezhet" - tette hozzá.

 

"Úgyhogy ők csak és kizárólag a csapatért játszanak, amely a legfontosabb dolog, és mindent megtesznek annak sikeréért."

 

"Éppen ezért ez egy tökéletes környezet egy olyan tehetséges játékosnak, mint ő, hogy csakis a feladatára koncentrálhasson."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!