Pogba: Nem lehetek őszinte, mert megbüntetnek

Paul Pogba elismerte, vissza kell fognia magát, amikor a Manchester Unitednél való helyzetéről kérdezik, különben megbüntetnék.


Két évvel azután, hogy akkor világrekordnak számító összegért visszatért a Juventustól az Old Traffordra, a 25 éves középpályás a hírek szerint annyira boldogtalan volt, hogy közölte Ed Woodward ügyvezető igazgatóval távozási szándékát.

 

A Unitednél tagadják ennek megtörténtét, pedig az átigazolási időszak hajrájában arról is beszámoltak egyes hírforrások, hogy a játékos ügynöke, Mino Raiola a Barcelonával egyezkedett - amely forgatókönyv szintén visszautasításra került a klubvezetés részéről.

 

Úgy tűnik a dolgok hátterében a José Mourinhoval való feszült viszonya állhat Pogbának. Rengeteg ezzel kapcsolatos kérdés merült fel már az előző szezonban is, és úgy tudni, a francia játékost bántja az, amit menedzsere a világbajnokság idején mondott róla.

 

Pogba csak a hét elején állt újra edzésbe a Vörös Ördögöknél azt követően, hogy világbajnoki címhez segítette Franciaországot, de pénteken azonnal a kezdőcsapatban találta magát, megkapta a csapatkapitányi karszalagot és büntetőből eredményes is tudott lenni a Leicester City ellen.

 

Ezeket ráadásul parádés teljesítménnyel is koronázta meg, amely után lecserélésekor az Old Trafford közönsége állva tapsolta meg, Mourinho pedig egész egyszerűen csak "szörnyetegnek" titulálta.

 

 

"Mit értenek az alatt, hogy az igazi Pogba?" - kérdezett vissza Pogba egy újságírói kérdésre.

 

"Egy dolgot tudniuk kell: ha egy játékos kiválasztásra kerül a csapatba és boldog, akkor az mindig kényelmesebb és jobb helyzet, mintha nem az. Ez minden, amit eltudok mondani."

 

Amikor Pogbát válasza bővebb kifejtésére kérték és arról érdeklődtek, mit jelent számára a boldogság és a kényelmes helyzet, azt mondta, 'ha nem vagy boldog, akkor nem tudod a legjobb teljesítményt nyújtani'.

 

Kijelentette, nincsen értelme a munka elvégzésének, ha nem élvezed azt, úgyhogy az újságírók kérdései arrafelé terelődtek, boldognak és kényelmes helyzetben érzi-e magát jelenleg.

 

"Vannak dolgok, amik közül bizonyosokról nem beszélhetek, különben megbüntetnének" - mondta Pogba, mielőtt kisétált volna a sajtózónából.

 

Súlyos kijelentés volt ez a friss világbajnoktól azon kevés alkalmak egyikén, amikor egy United meccs után megállt az írott sajtó képviselőinek nyilatkozni.

 

 

"Én nem csak viseltem a kapitányi karszalagot" - mondta Pogba arról, hogy ő a csapat egyik vezére.

 

"Mindig beszélek a csapattársaimhoz."

 

"Én olyasvalaki vagyok, aki nem egy magamnak dedikált szerepben vagyok. Csak megpróbálom a lehető legjobb módon segíteni a csapatot, ahogyan ők is segítenek engem."

 

"A kapitányi karszalag viselése nem azt jelenti, hogy 'oh, majd én megmutatom, hogy én vagyok az igazi kapitány és extra munkát kell végeznem'. Nem, nekem magamat kell adnom és azt, amire képes vagyok."

 

A United korábbi csapatkapitánya, Michael Carrick és az edzői stáb egy másik tagja, Kieran McKenna már a világbajnokság megnyerése után tájékoztatták Pogbát, hogy első meccsén ő fogja kivezetni a csapatot kapitányként.

 

"Én ugyanaz vagyok, ugyanaz a Paul Pogba" - tette hozzá a nyarára utalva.

 

"Természetesen ez egy másik csapat. Továbbra is élvezem a futballt, imádom és minden tőlem telhetőt megteszek a csapatnak és a csapatért."

 

"Ahogyan mondtam, ha kényelmes helyzetben vagy, ha az emberek bíznak mindenkiben, vagy magabiztosak, rendben van minden a fejben, akkor az könnyebb helyzet."

 

A csapatkapitányi kinevezésére utalva Pogba így zárta le nyilatkozatát:

"Mindig imádtam a klubot. Én az akadémián nevelkedtem, itt nőttem fel. Az akadémiáról kikerülve bemutatkozhattam a felnőtt csapatban. Számomra ez egy valóra vált álom volt."

 

"A karszalag viselése sokkal többet jelent számomra, a múlt és amiatt, hogy milyen játékosok viselték előttem."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!