Pogba: Az eredmény, amit akartunk

Paul Pogba joggal volt elégedett teljesítményével és csapata mutatott játékával, miután a Manchester United kényelmes győzelmet aratott a Young Boys elleni Bajnokok Ligája nyitómérkőzésen.


A Vörös Ördögök csapatkapitánya a 35. percben kezdte meg a gólgyártást egy parádés, akcióból szerzett találattal, majd egy nagy önbizalommal értékesített büntetővel meg is duplázta csapata előnyét a szünet előtt. A MUTV-nek nyilatkozva a francia középpályás visszatekintett a berni éjszakában nyújtott produkciójára és beszámolt róla, hogy miként küzdött meg csapata az első félidőben a hazaiak pályájának talajával.

 

"Igen, boldog vagyok" - kezdte.

 

"Nagyon örülök, hogy gólt szereztem, hogy segítettem a csapatomat és természetesen az eredménynek is. Olyan eredményt értünk el, amit akartunk. Nagyon jó kezdet volt ez számunkra és szeretnénk ezt az utat folytatni."

 

"Nem mondanám, hogy bajban voltunk, de ők sokkal agresszívebbek voltak" - utalt arra Pogba, hogy a Young Boys milyen veszélyt jelentett rájuk a mérkőzés elején.

 

"Begyűjtötték a labdákat második szándékból és ehhez hasonlóak, úgyhogy ők irányítottak. Az első gólunk nagyon letörte őket, mert nem számítottak rá, nekünk pedig jót tett az önbizalmunk szempontjából, amely után jött a második is. A tapasztalatunknak köszönhetően tudtunk ilyen különbséget elérni. Egyénileg is jól teljesítettünk, úgyhogy pontosan azt kaptuk, amit akartunk."

 

Pogbának nem voltak kétségei azt illetően, hogy egy esetleges büntető megítélésekor újra odaáll a labda mögé, annak ellenére, hogy a Burnley elleni bajnokin a válogatott szünet előtt hibázott hasonló helyzetben. A középpályás elmondta, hogy menedzsere és csapattársai milyen módon adták tudtára, hogy bíznak benne, mielőtt lerakta volna a labdát a tizenegyespontra. 

 

"Számomra nem volt kétséges a büntető elvállalása" - tette hozzá.

 

"Tudom, hogy kihagytam egyet, de mondtam neki [José Mourinho], hogy ezúttal nem fogok ugyanilyen hibát elkövetni. Emellett élveztem a játékostársak bizalmát is, ők is engedték, hogy én végezzem el, úgyhogy emiatt köszönettel tartozom nekik és a menedzsernek is. A legfontosabb dolog ilyen helyzetben, hogy belőjük a labdát és ez is történt, úgyhogy boldog vagyok."

 

 

Nem Pogba volt az egyetlen United játékos, aki remekelt a Stade de Suisse-ben, ugyanis pályafutása első manchesteri mezben lejátszott mérkőzésén az ifjú jobboldali bekk, Diogo Dalot is letette névjegyét.

 

"Nagyon jól teljesített egy debütáláshoz képest" - folytatta a világbajnok játékos portugál csapattársa kapcsán.

 

"Jól illeszkedett a csapatba és nagy örömömre szolgált, hogy így láthattam játszani. Mindegyik játékostársa nagyon büszke rá."

 

A United következő három európai kupamérkőzése a La Ligaban szereplő Valencia és az olasz bajnok Juventus ellen lesznek, utóbbiakkal ráadásul kétszer is összecsapnak majd a Vörös Ördögök. Három pont már a zsebben, de Pogba hangsúlyozza, hogy nincs itt az ideje a babérjaikon ülni, ha elakarják érni a csoportkörből való továbbjutást.

 

"Három ponttal kezdtünk, ez a legfontosabb dolog."

 

"Tudjuk, hogy a folytatásban nagyobb és erősebb csapatok várnak ránk, akik ellen szintén olyan eredményt kell elérnünk, amelyek nekünk kedvezőek, mert ez a Bajnokok Ligája és itt tényleg csak a topcsapatok tudnak állva maradni. Természetesen nem lesz könnyű, de túl kell esnünk ezen a szakaszon is."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!