Pereira: a Bajnokok Ligája jót tesz nekem

Andreas Pereira széles mosollyal az arcán tudta le szerda este a Young Boys elleni Bajnokok Ligája győzelmet a Stade de Suisse stadionban. A United egykori akadémistája csereként beállva segítette hőn szeretett csapatát a legrangosabb európai kupában.


A Belgiumban született brazil tehetség mögött hosszú út áll, hiszen két felvonásban is szerepelt kölcsönben a La Ligában, de épp az ilyen alkalmak, mint a Svájcban aratott háromgólos győzelem teszik igazán édessé ezeket az amolyan oktatási célból megélt kölcsönidőszakokat. Pereira a svájci bajnok elleni diadalt követően nyilatkozott a Manchester United hivatalos honlapjának.

 

Ez egy tökéletes idegenbeli produkció volt a csapattól – belülről is így tűnt?

„Én is úgy gondolom, hogy ez egy nagyon jó teljesítmény volt a játékosoktól. 3-0-ra nyerni az első idegenbeli meccsen úgy vélem, remek sikernek számít, ami önbizalmat ad a csapatnak, amit most meg is kell lovagolnunk.”

 

Rengeteg szó esett meccs előtt a műfüves talajról – végül nehéz volt rajta játszani?

„Igen, az volt. Az elején hozzá kellett szoknunk, de ez normális. Mindig alkalmazkodnunk kell a különböző pályákhoz. Tudtuk előre, hogy ilyen talajon kell majd játszanunk, de úgy gondolom, jól megoldottuk a feladatot. Főleg annak tükrében, hogy ez volt az első alkalom, hogy műfüvön játszottunk.”

 

Edzett már a csapat az Aon Edzőkomplexum fedett pályáján?

„Nem, sose edzünk azon. Mindig füvön edzünk, mert a Premier League-ben és normál esetben a Bajnokok Ligájában is azon játszunk. Kizárólag akkor megyünk oda, amikor már extrém rossz az idő” – mondta nevetve.

 

Pereira a kétgólos Pogbát váltotta a mérkőzés 75. percében

 

Milyen érzés a Unitedben Bajnokok Ligája meccset játszani?

„Nagyon jót tesz nekem. Rengeteget tanulok. Minden erőmmel azon vagyok, hogy a tőlem telhető legtöbbet tegyem a csapatért és kivegyem a részem a győzelmünkből. Remélhetőleg minden meccsen egyre többre és többre leszek képes.”

 

Jóbarátod, Fred remekül játszott. Te is úgy gondolod, hogy a megfelelő ütemben fejlődik?

„Nagyszerűen teljesít. Egyre jobban beilleszkedik és egyre inkább otthon érzi magát. Természetesen mi is azon vagyunk, hogy ebben segítsük. De szerintem ez a pályán is megfigyelhető, hiszen minden meccsen egyre jobban játszik.”

 

Miután a tavalyi szezonban a Valenciánál szerepeltél kölcsönben, bizonyára fél szemmel a csoport másik meccsét is követted…

„Igen, ők a volt csapatom, tavaly náluk játszottam. Remélhetőleg meg tudjuk nyerni majd mindkét találkozónkat ellenük, mert az igen jót tenne az esélyeinknek. Még mindig szoktam beszélni pár barátommal tőlük, biztos jó meccsek lesznek, amiket velük játszunk.”

 

Meglepődtél végül azon, hogy a Valencia kikapott otthon a Juventustól?

„Nem is tudom... A Juventus is nagyon jó gárda, tudtuk, hogy nagy összecsapás lesz ez köztük. De a fő, hogy mi megnyertük a sajátunkat. Csupán ez számít, és remélhetőleg ugyanígy folytatjuk majd.”

 

Három egymást követő győzelemmel a Burnley, a Watford és a Young Boys ellen az önbizalmatok biztos az egekben van a szombati, Wolves elleni meccs előtt…

„Igen, magabiztosak vagyunk afelől, hogy megszerezhetjük a negyedik győzelmet is sorozatban. Folyamatosan nyernünk kell és bizonyítanunk, hogy mi vagyunk a legjobbak.”


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Manchester United - Wolves

Premier League 6. forduló ÉLŐ

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!