Kisokos a West Ham meccshez

A Manchester United szombaton ismét a Premier League-ben mérettetik meg. Jose Mourinho legénysége ezúttal a West Ham United otthonában próbálja meg megszerezni a három bajnoki pontot.


A Vörös Ördögök a koradélutáni meccset kapták ebben a fordulóban, így 13:30-tól lehet követni majd kedvenceink meccsét a Spíler 1-en. Lukakuék arra készülnek, hogy mindenkivel feledtessék a múlt hétvégi 1-1-es döntetlent a Wolverhampton ellen, valamint a hétközi kupakudarcot a Derby County-val szemben.

 

A cél tehát, hogy zsinórban a 4. győzelmét is bezsebelje idegenben Jose Mourinho csapata, bár meglehet, nem lesz sétagalopp a londoni látogatás, hiszen a formában lévő West Ham utóbbi formáján jól látszik: a csapat magára talált a nehéz szezonkezdet után. Lássuk tehát mindazt, amit tudni kell a holnapi meccs előtt…

 

Legutóbb május 10-én találkoztak a felek Londonban, akkor 0-0 lett az eredmény

 

Mik a csapathírek?

Marcus Rashford ismét bevethető a hazaiaknál, miután letöltötte hárommeccses eltiltását (a Burnley ellen állították még ki). Hét közben többeknek is kimenőt adott a portugál menedzser, így Mourinho ismét rotálhatja játékosait, amire már csak azért is szükség lesz, mert jövő kedden újra a BL-ben van jelenése a csapatnak. Jose számára csaknem a teljes keret rendelkezésre áll Marcos Rojo kivételével, aki a Vörös Ördögök egyetlen hiányzója. További információkat a pénteki sajtótájékoztatóról tudunk majd meg.

 

Mi a helyzet a West Hammel?

Marco Arnautovic visszatérhet a Kalapácsosokhoz azt követően, hogy térdproblémái miatt kihagyni kényszerült klubja legutóbbi két találkozóját. Az osztrák eddigi öt bajnokiján három gólt ért el a szezonban. A United korábbi mexikói kedvence, Javier Hernandez ugyancsak kihagyta a fővárosiak elmúlt két meccsét, de ő is ott lehet ezúttal a United ellen. A West Ham egyik nagy hiányzója lesz azonban Jack Wilshere, aki továbbra is bokasérüléséből lábadozik. A régóta sérült Andy Carroll, Manuel Lanzini és Winston Reid egyaránt hiányzik majd.

 

Hogyan kezdték a Kalapácsosok a szezont?

A West Ham rajtja rémálomba illő volt, hiszen az első négy meccsükből mindet elveszítették. Majd két héttel ezelőtt az Everton legyőzésével olyan önbizalmat szerzett Manuel Pellegrini csapata, hogy elsőként loptak legutóbb pontokat a Chelsea-től a bajnokságban. Sőt, akár mindhármat is bezsebelhették volna, ha az új szerzemény, Andriy Yarmolenko utolsó percekbeli fejese célt ér. A londoniak jó formája aztán a hétközi kupafordulóban kamatozott tovább: a Macclesfield Town 8-0 arányú, megsemmisítő legyőzésével a West Ham továbbjutott a Carabao-kupa negyedik fordulójába.

 

Milyen az összesített statisztikánk a West Ham ellen?

Eddig összesen 139 alkalommal léptünk pályára a Kalapácsosok ellen, melyeken a mérleg nyelve összességében a United felé billen 65 győzelemmel, 31 döntetlennel és 43 vereséggel. Legutóbb gól nélküli döntetlent értünk el a London Stadionban, előtte pedig 4-0-ra diadalmaskodtunk az Old Traffordon.

 

Kivel játszanak a riválisaink a hétvégén?

09.29. 16:00 Huddersfield Town – Tottenham Hotspur
09.29. 16:00 Arsenal – Watford
09.29. 16:00 Manchester City – Brighton & Hove Albion
09.29. 18:30 Chelsea - Liverpool


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

West Ham United - Manchester United

Premier League 7. forduló

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!