Ibrahimovic: Ferguson akadályozza a United fejlődését

Zlatan Ibrahimovic szerint a Manchester Unitednek el kell felejtenie Sir Alex Fergusont, mert korábbi sikerei visszatartják a klubot.


Ferguson 26 éves manchesteri regnálás után, amely során 13 Premier League bajnoki címet, öt FA-kupa és két Bajnokok Ligája elsőséget zsebelt be, 2013-ban vonult vissza az edzősködéstől, azóta pedig csak szemlélője lehet, amint a United szenved és a folyamatosságot keresi.

 

Három különböző menedzser - akik láthatóan igyekeztek megfelelő távolságot tartani a Ferguson-érától - irányítása alatt se tudott az elmúlt öt évben aranyérmet nyerni a csapat a bajnokságban, háromszor ráadásul a top 4-en kívül végeztek csak.

 

Ole Gunnar Solskjaer azonban decemberi ideiglenes kinevezése óta soha nem szégyellte "Főnöknek" nevezni korábbi menedzserét, meghívta a csapat edzőközpontjába és egy alkalommal még az öltözőbe is.

 

A Vörös Ördögök korábbi csatára, Zlatan Ibrahimovic azonban úgy érzi, ez nem a megfelelő hozzáállás.

 

 

"Minden történést a Ferguson-éra alapján ítélnek meg" - kezdte a svéd támadó a Mirrornak.

 

"Egyesek azt állítják, ha Ferguson még ott lenne, akkor ez vagy az nem történhetne meg, vagy ő nem így csinálta volna. Ferguson így cselekedett volna. Minden Fergusonról szól."

 

"Ha én dönthetnék, akkor azt mondanám, hogy nincs többé Ferguson. És azért jöttem ide, hogy a saját történetemet és történelmemet írjam."

 

"Úgyhogy nem akarnám azt hallgatni, hogy mi történt korábban. A jelenben kell élni és új mentalitással előállni."

 

"Fergusonnak megvan a maga helye a klub történelmében, de a klubnak folytatnia kell az útját. Meg kell találnia a saját identitását, ez pedig nehéz."

 

A probléma egy része Ibrahimovic szerint a klub egykori játékosainak kritikáiban is keresendő. Közülük is kiemelhető a '92-es korosztály legendás alakja, Paul Scholes, aki a szezon elején az egyik leghangosabb kritikusa volt José Mourinhonak.

 

 

Ibrahimovicnak külön szava is van ezekre a játékosokra - Ferguson Köre.

 

"Ők már nincsenek a klubnál" - tette hozzá.

 

"A TV-ben szerepelnek és állandóan panaszkodnak, mert már nem aktívak a klubnál."

 

"Ha a klubnál akarnak dolgozni, akkor gyerünk, keressenek ott munkát."

 

"Így viszont nem lehetnének benne a TV-ben és nem panaszkodhatnának és kritizálhatnának folyton. Igen, rendben, már elmúlt az idejük, ezt tudjuk."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!