Rashford megelőzte Solskjaert az örökranglistán

Marcus Rashford megelőzött egy korábbi Manchester United-legendát a klub minden idők legjobb góllövőinek listáján, miután vasárnap a Tottenham Hotspur ellen betalált.


Rashford egy gyors kényszerítőt hajtott végre Rasmus Hojlunddal, majd a labdát a hosszú sarokba vágta, így a Vörös Ördögök 2-1-re vezettek az Old Traffordon a 40. percben. Erik ten Hag csapata azonban nem tudta megtartani az előnyt, mivel Rodrigo Bentancur második félidei találata biztosította a megosztott pontokat, de jó volt látni Rashfordot újra a góllövőlistán.

 

Marcus a 127 szerzett góljával a klub színeiben a 16. helyen áll a listán, egy szinten az 1980-as és 1990-es évek csatárhősével, Brian McClairrel.

 

Rashford azonban már egy góllal és egy hellyel előzi meg a Triplázó csapat legendás csatárát, és korábbi menedzserét, Ole Gunnar Solskjaert, aki 1996 és 2007 között 366 fellépésén 126-szor talált a hálóba.

 

Ole természetesen három évig edzette Marcust, és Rashford többet játszott (135 meccs) és több gólt lőtt (56 gól) a norvég irányítása alatt, mint bármely más menedzsernél.

 

 

Rashford jelenleg 385 fellépésnél tart a Unitedben, és csak 36 Vörös Ördögnek sikerült ennél többször pályára lépnie, a 400-hoz közeledve Phil Neville (386), Nicky Butt (387), John O'Shea (393) és David Beckham (394) is a saját nevelésű játékosok közé tartozik.

 

Csak hét, akadémián végzett játékos áll több góllal, mint Rashford, aki hétévesen került be az ifjúsági rendszerünkbe.

 

Sir Bobby Charlton (249), Dennis Viollet, George Best (mindkettő 179), Ryan Giggs (168), Mark Hughes (163) és Paul Scholes (155) is a klub top 10-es listáján szerepel, míg Stan Pearson - a második világháború előtt és után - 343 mérkőzésen 148 alkalommal volt eredményes.

 

A Tottenham Rashford kedvenc csapatai közé tartozik, ami a szerzett gólokat illeti, 16 fellépésén már 6-ot rúgott a fővárosi klub ellen. Csak a Leicester City (16 meccsen 8 találat) ellen szerzett ennél többet Marcus.

 

Rashy következő célpontja a United góllövőlistáján Tommy Taylor, a termékeny yorkshire-i támadó, aki 191 mérkőzésen 131 gólt szerzett, mielőtt tragikusan életét vesztette Münchenben.

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!