Solskjaer: Mindkét csapat fantasztikusan támad

A Manchester United menedzsere, Ole Gunnar Solskjaer elárulta, nem lepné meg, ha a Barcelona elleni Bajnokok Ligája negyeddöntős párharc sok gólt hozna.


A Vörös Ördögök a katalánok elleni meccsre készülnek, amire szerdán este az Old Traffordon kerül sor és ami 11 év óta az első lesz, hogy a Barca a United otthonában lép pályára.

 

Legutóbbi látogatásuk során csak egyetlen gól döntött - Paul Scholes feledhetetlen találata - ám most Ole úgy érzi, a támadó erők okán több alkalommal köthet ki a labda a hálóban.

 

"Úgy gondolom, mindkét csapat gólveszélyes" - nyilatkozta Ole a ma délutáni sajtótájékoztatóján. "Sok fantasztikus támadó játékos van a csapatokban, de közben pedig abszolút minőségi védők is ott vannak."

 

A kiemelkedően tehetséges támadók között szerepel az a Lionel Messi is, akit jól ismernek a manchesteriek a 2009-es és a 2011-es BL-döntőkről, valamint a 2008-as elődöntőről.

 

Míg az argentint sokan a világ legjobbjának tekintik, Solskjaer kifejtette, a Vörös Ördögöknek nincs konkrét rendszere arra, hogy Messi képességeit érvénytelenítsék.

 

"Milyen tervvel lehetne előállni arra, hogy megállítsd a világ egyik legjobb játékosát? - kérdezett vissza a menedzser, amikor a 31 éves focista elleni felkészülésről kérdezték.

 

 

"Ez nem olyan, mintha csak Messi lenne a Manchester United ellen. Suarez, Coutinho, Rakitic, Vidal - oly sok jó játékosa van a Barcelonának. Nem koncentrálhatunk csak egy játékosra. Tudjuk, hogy 11 ellen kell játszanunk."

 

"Suarez, Coutinho és Messi mindvégig feladat elé állítják a védelmünket, meglátjuk, hogyan tudjuk ezt kezelni holnap. Nagyon várjuk már a lehetőséget. De ebben a szezonban már játszottunk a Juventus és Ronaldo ellen, a PSG és Mbappe ellen, valamint a Chelsea és Hazard ellen."

 

Chris Smallingnak sikerült megakadályoznia, hogy ez a három játékos gólt szerezzen a United ellen, de Messivel még soha nem találkozott eddig. A védő szinte ugyanazt mondta el ma, mint a menedzser, nagyon várja már az összecsapást a világ egyik legjobbja ellen.

 

"Olyan ez, aminek örülök" - mondta Smalling. "Elég szerencsések voltunk ebben a szezonban, amiért Ronaldo és Mbappe ellen is játszottunk, most pedig Messi következik. Határozottan örülök ennek és szerintem a többiek is."

 

Ole maga tudja, milyen a Barca ellen gólzáporos mérkőzést játszani, hiszen a triplázás évében része volt két különálló találkozónak a BL csoportkörében, amikor 3-3-at játszottak a Barcával mindkétszer.

 

Természetesen a Vörös Ördögök akkor továbbléptek és Ole most is örülne egy ilyen eredménynek, persze manchesteri továbbjutással.

 

"Idegenben és hazai pályán is 3-3-at játszottunk velük, úgyhogy ha most is 6-6 lenne az összesítés és büntetőkre kerülne sor a Nou Campban, azt hiszem, mindenki elégedett lenne azzal."

 

"Nem mondanám, hogy nem lőnek gólokat ezek a csapatok. Mindkét csapat a gólra hajt. Tudjuk, hogy kiválóan kell védekeznünk és meg is fogjuk tenni."

 

"Önbizalommal telve várjuk a mérkőzést. A játékosok és a szurkolók is magabiztosak, hisznek abban, hogy meg tudjuk csinálni."

 

"Érzem a feszültséget, persze, akárcsak az izgatottságot. A mai és a tegnapi edzésen is látni lehetett a játékosokon, hogy játszani akarnak már."

 

"A PSG elleni, hazai mérkőzés előtt is éreztem a hangulatot, az egy kicsit más volt, mert előtte sok találkozón diadalmaskodtunk, de úgy vélem, tanultunk abból a meccsből."
 


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Manchester United - Barcelona

Bajnokok Ligája negyeddöntő 1. mérkőzés, ÉLŐ

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!