Herrera: Ole a legmegfelelőbb személy a United élére

Ander Herrera szerint "kemény feladat" áll a Manchester United menedzsere, Ole Gunnar Solskjaer előtt, de kijelentette, hogy szerinte a norvég szakember a "megfelelő személy" a sikerek eléréséhez.


A United egy pocsék, a már kiesett Cardiff City elleni 2-0-s vereséggel zárta az amúgy is gyengén sikerült bajnoki szezonját, amely végén a hatodik helyen végeztek, 32 pontos hátránnyal a bajnoki címét megvédő Manchester City mögött.

 

Solskjaer elismerte, "zavarba jött" azáltal, hogy a Manchester United szurkolói megtapsolták játékosaikat a vasárnapi vereséget követően, az pedig egy "csoda" lenne szerinte, ha a Vörös Ördögök harcban lennének a következő szezon bajnoki címéért.

 

Mindazonáltal Herrera, aki a múlt hét folyamán jelentette be, hogy szerződése lejártakor elhagyja az Old Traffordot a nyár folyamán, arra kéri a klub szurkolóit - és magát is ebbe a kategóriába sorolja - hogy tartsák meg türelmüket és bizalmukat.

 

"Én tényleg hiszek Ole-ben. Tényleg hiszek Michael [Carrick], Kieran [McKenna], Mick Phelan és Demps [Mark Dempsey] tudásában, de szerintem kemény feladat vár rájuk."

 

"Ez az én véleményem szurkolóként és olyasvalakiként, aki ismeri a klubot jelen pillanatban."

 

"Ezek a szurkolók a legjobbak, lenyűgözőek, de időre van szükségük. Kell nekik az idő, mert itt nem az első naptól kezdve lesznek változások. A klubnak időre, önbizalomra és támogatásra van szüksége."

 

"Biztos vagyok benne, hogy a szurkolók ezt meg is adják majd, de én csak azt kérem, hogy időt adjanak, mert ez az, amit nem könnyű megtenni."

 

"De a megfelelő személy ül a kormánykeréknél. Ő az."

 

Herrera, aki minden bizonnyal a Paris Saint-Germainhez távozik ingyen, kijelentette, a United keretéből azt követően mindenki "harcolni" akar Solskjaerért, hogy minden sorozatot figyelembe véve egymás után hat mérkőzésen maradtak nyeretlenek.

 

 

"Ő az egyik legnagyszerűbb ember, akivel találkoztam a futball világában. Mindenki imádja őt az öltözőben. Mindenki harcolni akar érte" - tette hozzá.

 

"Ha magad mögött tudod a játékosaidat, akik harcolni akarnak érted, akkor a munkád egy részét már el is végezted."

 

"Hiszek a karmában és ha te egy jó személyiség vagy, aki őszinte és nyílt a játékosaival és a szurkolókkal, akkor előbb vagy utóbb működni fog amit elgondoltál."

 

"Szerintem Ole a megfelelő személy a csapat irányítására, mert rendelkezik a szükséges kvalitásokkal és tudással, de emellett nagyszerű ember és személyiség is egyben."

 

Herrera 189 mérkőzésen viselhette a klub mezét azt követően, hogy 2014-ben átigazolt az Athletic Bilbaotól, amely során elhódította az FA-kupát, a Ligakupát és az Európa-liga megnyeréséért járó trófeát is a klubbal, a Premier League megnyerése azonban kimaradt manchesteri karrieréből.

 

"Nyertem néhány trófeát, de a bajnokság olyan dolog, amelyet nagyon szerettem volna, ha sikerül. Ez Anglia legnagyobb és legnagyszerűbb klubja. Ez volt az egyik álmom, de most már így alakult."

 

"Mindig a lehető legjobb teljesítményemet akartam nyújtani a csapatban. Mindent beleadtam minden egyes alkalommal, amikor ezt a klubot képviseltem."

 

"Öt évet játszottam itt, amely nem a klub történetének legsikeresebb időszaka volt, de így is négy címet nyertünk (beleszámítva a Community Shieldet is), és két finálét veszítettünk. Még a klub rossz pillanatában is trófeákat nyertünk. Ez mutatja, hogy mekkora klubról van szó."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!