Ole: Pogba köré építeném a csapatot

Ole Gunnar Solskjaer elmondta, azt szeretné, hogy csapatát Paul Pogba köré építhesse annak ellenére is, hogy a francia középpályás új kihívásokat szeretne.


Tavaly augusztusban Solskjaer, mint a Molde menedzsere a Hibernian elleni Európa-liga selejtezőre készülve adott nyilatkozatot, melyben arról is beszélt, azt szeretné, ha a United megtartaná Pogbát - azt a Pogbát, aki akkoriban távozni akart, a Barcelona pedig nagyon érdeklődött iránta - és tegyék központi szereplővé a franciát.

 

Tizenegy hónappal később Solskjaer a United kispadján ül és döntést kell hoznia Pogba jövőjéről azután, hogy a játékos és ügynöke a nyilvánosság elé állva kijelentette, távozni szeretne a klubtól. A középpályást a Real Madrid és a Juventus szívesen leigazolná.

 

Megkérdezték, vajon még mindig úgy véli-e, hogy Paul a megfelelő ember arra, hogy visszaemelje a csúcsra a Vörös Ördögöket, mire a norvég így felelt: "Paul egy fantasztikus játékos, remek ember és mindig igazi profi. Nagyon jó kapcsolatom van vele, néhány éve a tartalékoknál volt még nálam. És ahogy korábban is mondtam, ha a csapatodban van, köré kell építened a gárdát. Ez nem változott azóta, most is ugyanazt mondanám."

 

 

NEM ÉRTEM, JÁTÉKOSOK MIÉRT AKARNAK ELMENNI A UNITEDTŐL

 

Romelu Lukaku is nyitott a nyári távozásra. Az új menedzser, Antonio Conte kérésére a belga csatár lett a csapat első számú célpontja, a szakember korábban a Juve és a Chelsea vezetőjeként is szerette volna leigazolni őt.

 

Az Inter minden bizonnyal egy új ajánlattal rukkol elő hamarosan, 60 millió font plusz bónuszok, ám a United többet akar kapni annál a 79 milliónál, amennyiért 2017-ben megvette a csatárt.

 

 

Amikor arról kérdezték, megérti-e a távozni akaró játékosokat, Ole így reagált: "Nem. Akik most el akarnak távozni, nem voltak itt, amikor sikereket értünk el. A legjobb érzés az, hogy olyan labdarúgó lehetsz, aki ebben a klubban szerepel, amikor sikereket érünk el. Remélem, részt akarnak venni ebben, mert én igen."

 

 

EGY VAGY KÉT JÁTÉKOST NÉZÜNK MÉG

 

A United már 70 millió fontos ajánlatot tett a Leicesternek Harry Maguire játékjogáért, ám a Rókák 75 milliót akarnak az angol válogatott védőért, aki csapattársainak és menedzserének bejelentette távozási szándékát.

 

A Sporting csapatkapitánya, Bruno Fernandes, és a Newcastle fiatalja, Sean Longstaff is célkeresztben van Manchesterben, ahol Marouane Fellaini és Ander Herrera távozása után szeretnék erősíteni a középpályát.

 

Solskjaer - aki már megszerezte Daniel James-t és Aaron Wan-Bissakát - még vár néhány igazolást, de elárulta, változhatnak a tervek attól függően, hogy távozik-e valaki a klubtól.

 

"Egy vagy két opciót még nézünk, de ez a távozóktól is függ - lehet, hogy több lesz, hiszen ha hirtelen elmegy 2-3 játékos, pótolnunk kell őket" - fejtette ki a menedzser.

 

A 21 éves walesi James és az angol U21-es válogatott Wan-Bissaka leigazolása jelzi, a United átigazolási politikája megváltozott Solskjaer alatt, és ismét a jövőt tartják szem előtt a fiatal, brit tehetségek megszerzésével.

 

"Nagyon elégedett vagyok ezzel a két igazolással, nagyon akartam, hogy mindent megtegyünk a két játékos megszerzéséért. Úgy gondolom, nem csak hosszú távon, hanem azonnal hatással lesznek a csapatra."

 

Mikor arról kérdezték, ő mondja-e ki az utolsó szót egy igazolásnál, Ole így nyilatkozott: "Nem lesz egy olyan játékos sem a keretemben, akit nem akarok ott látni."

 

 

SANCHEZ KÖNNYEDÉN SZEREZHET HÚSZ GÓLT

 

Jose Mourinho, korábbi manchesteri menedzser egyik legnagyobb igazolása volt Alexis Sanchez, aki csak küzdött, hogy eleget tegyen a heti 350 ezer fontos fizetéséből elvártaknak.

 

 

Ám a norvég szakember nagyon hisz Sanchezben és reméli, hogy a Copa Americán elszenvedett sérülése után remek formát mutat majd a chilei.

 

"Egy top játékosunk van személyében és ha sikerül elérni nála, hogy ismét éles legyen, könnyedén elérhet húsz gólig is. Tudjuk, mire képes és nekünk - nekem, Alexis-nek és a csapatnak - meg kell találnunk a módját, hogy ezt kihozzuk belőle."

 


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!