Vissza a normális kerékvágásba

Marcus Rashford úgy érzi, hogy egy instabil időszak után a Manchester United végre "visszatért a normális kerékvágásba".


Ole Gunnar Solskjaer első teljes manchesteri szezonját megelőzően a United veretlen tudott maradni a felkészülési időszakban, azt követően, hogy az előző idényben a hatodik helyen végeztek a bajnokságban.

 

Rashford szerint azonban már egy olyan struktúra került kialakításra az Old Traffordon, amely alkalmas lehet a sikerek elérésére és bár dicsérő szavakkal illette két korábbi menedzserét, Louis van Gaalt és José Mourinho karriere kezdetében játszott szerepükért, úgy érzi, hogy Solskjaernál tökéletes egyensúlyi állapotban dolgozhatnak.

 

"Különböző dolgokat lehet tanulni különböző menedzserek alatt. A Van Gaal időszak tökéletes volt számomra, mert pont egy olyan menedzserre volt szükségem, aki türelmes és időt adott számomra a tanulásra. Nem bombázott túlzottan sok információval abban az időszakban" -  kezdte Marcus a Chelsea elleni vasárnapi idénynyitót megelőzően a Sky Sportsnak adott exkluzív interjújában.

 

"Aztán José irányításával úgy éreztem, hogy mindannyian egy kicsit jobban értettük a játékot, különösen védekezésileg. Most Ole alatt pedig megpróbáljuk kombinálni a kettőt, ezzel egy időben pedig tudja, hogy milyen a klub, úgyhogy át tudja adni a saját üzeneteit is. Számomra ez olyan, mintha visszatértünk volna a normális kerékvágásba, ez pedig most a legfontosabb dolog."

 

"Nem igazán volt meg a stabilitásunk - pedig szerintem ezt most könnyedén előidéztük - legyen szó a csapatról, a játékoskeretről, a menedzserről vagy az edzői stábról. Soha nem tudtunk igazán szilárdak lenni, ilyen körülmények között pedig nehéz játszani. Azonban a szerkezetünk úgy tűnik most már a helyén van, így magunkra koncentrálhatunk és előre léphetünk."

 

 

A United veretlen felkészülési szezonja, illetve Harry Maguire világrekord összegért történt szerződtetése a Leicestertől, optimista hangulatot generált a klub háza táján az új szezon előtt, amelyben minimum céljuk az lesz, hogy legalább a legjobb négy között végezzenek a bajnokságban.

 

Rashford kijelentette, hogy a nagy válogatott torna nélküli felkészülési időszak után a játékosok erőnléti állapota sokkal jobb, mint tavaly ilyenkor, a csapat pedig az edzések intenzitása által nagyon jó formába került.

 

"Nagyon jó volt. Kemény, de csapatként úgy érzem, hogy hatalmas lépéseket tettünk előre, úgyhogy megérte" - tette hozzá.

 

Amikor arról kérdezték, hogy miben tért el a mostani felkészülési szezon a Mourinho-érában megszokottól, Rashford így felelt:

"Azt mondanám, hogy az intenzitás változott abban a tekintetben, hogy az előző szezon végi állapotunkhoz képest most hol tartunk. Nagyon tisztán látható a változás az intenzitásban, különösen a labda nélkül végzett gyakorlatoknál. Ez az, amiben rengeteget fejlődtünk."

 

"Egyértelműen más érzéseink vannak. Kezdésként, fizikálisan sokkal jobb helyzetben vagyunk a szezon rajtjánál tavalyhoz képest. Három-négy lépéssel az előtt járunk, mint ahol tartottunk az előző szezonban, most pedig azokat az alapköveket kell letennünk, amik alapján aztán játszani fogunk."

 

 

Gólok tekintetében Rashford az előző idényben produkálta legjobb teljesítményét a Premier League-ben, ugyanis 10 alkalommal vette be az ellenfelek hálóját, de mindezt egy olyan kiegyensúlyozatlan időszakban érte el, amely elhozta a Mourinho-Solskjaer váltást is a klub életében.

 

Romelu Lukaku Internazionalehoz történt távozásával a 21 éves saját nevelésű játékos több lehetőséget fog kapni középcsatár poszton, de Rashford elmondása szerint kiegyensúlyozottságán javítania szükséges.

 

"Személy szerint úgy érzem, hogy az előző szezon egy hullámvasút volt számomra és a csapatnak egyaránt. A szezon közepén volt egy jó időszakunk, de az elején és a végén nem voltunk elég jók. Minden a kiegyensúlyozottságról szól és ugyanez igaz rám egyéni szinten is."

 

"Pozícionálisan a szerepköröm ugyanaz marad, egy kicsit itt, egy kicsit ott. Bal-, közép-, jobb oldalon, ez az ideális számomra. Természetesen a többi támadó karakterét ismerve ez jó a csapatnak, mert kiegészítjük egymást."

 

"Számomra nem az a lényeg, hogy egy poszton játsszak. Sokkal inkább a szabadság és az a lényeg, hogy a három pozíció bármelyikében feltűnhessek, ahol éppen szükség van rám. Az is nagyon fontos, hogy védekezésben is betöltsük a megbeszélt pozíciónkat, úgyhogy labda nélkül fel kell vennünk a három pozíciót, de labdával viszont szabadan mozoghatunk."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Manchester United - Chelsea

Premier League 1. forduló ÉLŐ

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!