Négyen az angol keretben

Aaron Wan-Bissaka először kapott meghívót az angol felnőtt válogatottba Gareth Southgate-től. Ő az egyike azon négy játékosnak, akik a Manchester Unitedből erősítik a Háromoroszlánosokat.


A 21 éves bekk remekül kezdte manchesteri pályafutását azután, hogy a nyáron a Crystal Palace-tól az Old Traffordra költözött, eddig mindhárom bajnokin kezdőként lépett pályára, a Wolves ellen ráadásul a meccs embere lett.

 

Wan-Bissaka csatlakozik majd a válogatotthoz Harry Maguire, Jesse Lingard és Marcus Rashford társaságában, hogy Angliával megvívják a jövő évi EB-selejtezőket Bulgária és Koszovó ellen.

 

Bár 2015-ben a kongói U20-as válogatottban egyszer szerepelt, a jobb bekk U21-es szinten már Angliát képviselte és immár Southgate rendelkezésére áll.

 

Anglia szeptember 7-én Bulgáriát fogadja a Wembley-ben, majd a következő kedden először vív mérkőzést Koszovó ellen.

 

Maguire már a nemzeti csapat védelmének támasza volt és 2018-ban nagyszerű világbajnokságot tudhat magáénak Angliával, ahol az elődöntőig menetelt.

 

Lingard és Rashford szintén tagja a keretnek, utóbbinak az a célja, hogy az eddigi 32 szereplésén szerzett 7 gólját növelje.

 

"Tavaly nagyon szorosan nyomon követtük őt" - nyilatkozta Southgate Wan-Bissakáról. "Úgy véltük, kiemelkedő szezonja volt, de azt akartuk, maradjon az U21-nél. De nagyon jól alkalmazkodott a nyáron történtekhez, ami intenzitást és nyomást hozott számára."

 

 

Jelenleg 66 olyan játékos van, akik a Manchester United játékosaként szerepeltek angol válogatottként is, így Aaron és Harry növelhetik ezt a számot. Ha mindketten pályára lépnek, úgy a United beéri az Evertont, mely jelenleg a válogatottba adott játékosok listáján az ötödik helyen áll.

 

Ugyanakkor összes pályára lépés szempontjából a Vörös Ördögök toronymagasan vezetik a mezőnyt 1303 találkozóval. Csak a Liverpool lépte még át az ezres határt (1154).

 

 

Az angol válogatottba legtöbb játékost adó klubok listája:

 

78 - Tottenham Hotspur

76 - Corinthian FC

74 - Liverpool

73 - Aston Villa

68 - Everton

66 - UNITED

 

 

Legtöbb mérkőzés az angol válogatottban:

 

1303 - UNITED

1154 - Liverpool

984 - Tottenham Hotspur

886 - Arsenal

609 - Chelsea

 

 

Gareth Southgate mostani kerete:

 

Heaton, Pickford, Pope; Alexander-Arnold, Chilwell, Gomez, Keane, Maguire, Mings, Rose, Trippier, Wan-Bissaka; Barkley, Henderson, Lingard, Maddison, Mount, Oxlade-Chamberlain, Rice, Winks; Kane, Rashford, Sancho, Sterling, Wilson.


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Southampton - Manchester United

Premier League 4. forduló ÉLŐ

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!