Wan-Bissaka támadásokhoz való hozzájárulását dicsérte Ole

Ole Gunnar Solskjaer hiszi, hogy Aaron Wan-Bissakanak nagy szerepe lehet a Manchester United támadásépítéseiben.


A jobboldali védő gólpasszt adott Anthony Martial vezetőgóljához a Vörös Ördögök hétfő esti, Stamford Bridge-en aratott 2-0-s győzelme során, így már másodszorra járult hozzá ilyenformán egy manchesteri gólhoz, mióta a nyáron átigazolt a Crystal Palace-tól.

 

Ole szerint a labdák tizenhatosra való bejuttatása egy út a gólszerzéshez a manchesteriek támadójátékában, Aaronnak pedig ezekre jobban rá kell feküdnie, különösen azt követően, hogy Odion Ighalo csatlakozott a United csatársorához.

 

"Természetesen dolgozunk sémákon, mozgásokon és a csatárokkal való kapcsolatokon" - kezdte a menedzser a szerdai, Club Brugge elleni idegenbeli Európa-liga összecsapást megelőző sajtótájékoztatóján.

 

"Ez nem csak arról szól, hogy a szélsővédőknek kell beadniuk és azt gyakorolniuk."

 

"A csatároknak meg kell érkezniük a tizenhatoson belülre, minél több játékossal kell ott jelen lennünk, mert ezt illetően vannak hiányosságaink, de Aaron most már adott néhány szép asszisztot."

 

"Ez is mutatja, hogy milyen fontos szerepe van a játékunk tekintetében."

 

 

Wan-Bissaka hajszálpontos becsúszásokra való hajlama mindenki számára ismert, a Leicester City-s Ricardo Pereira mögött pedig ő tudja felmutatni a legtöbb sikeres szerelési kísérletet a Premier League-ben.

 

Bár Solskjaer elismeri Aaron erősségét ebben a tekintetben, szeretné ha az ellenfél térfelén is megcsillantaná kreativitását, pontosan úgy, ahogy az elmúlt hetekben is láthattuk tőle.

 

"Ha a Manchester Unitedben szélső védőként játszol, akkor gólpasszokat is kell adnod. Az itt való szereplésnek ez is egy kulcsfontosságú eleme, ő pedig ebben egyre erősödik és fejlődik" - tette hozzá.

 

"Mindig is tudtuk, hogy őt nehéz lesz átjátszania az ellenfeleknek. Ő az egyik legjobb védő, akit valaha láttam egy az egy elleni szituációkban, de fiatalabb korában szélsőként szerepelt, szóval ez a vérében van."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!