Nemanja Matic interjú

Nemanja Matic büszke, hogy új szerződést írhatott alá a Manchester Uniteddel és szerinte a klub a 'legjobb pillanatában' van, mióta 2017 nyarán ide igazolt.


Először is Nemanja, gratulálunk az új szerződésed aláírásához - mennyire tölt el boldogsággal, hogy még hosszú évekig a Manchester United játékosa lehetsz?

"Nagyon szépen köszönöm. Nagyon boldog vagyok. Nem mindenkinek adatik meg, hogy szerződést írhasson alá a Manchester Unitednél, szóval nagyon büszke vagyok erre, különösen a családom miatt. Ők is örülnek neki, hogy maradhatunk, mert élvezik, hogy Manchesterben élünk. Mindannyian hihetetlenül boldogok és büszkék vagyunk és remélhetőleg segíthetem a csapatot abban, hogy trófeákat nyerjünk és még tovább fejlődjünk."

 

Egy ennyire fiatal, és sok tehetséggel teletűzdelt csapat tagjaként igazán izgalmasnak ígérkezik számodra a következő néhány év?

"Igen, természetesen. Fiatal csapatunk van, de van néhány tapasztaltabb játékos is a keretünkben, akik megpróbálnak segíteni a fiatalabbak fejlődésében. Szerintem tökéletes elegyet alkotnak a játékosaink, ez pedig egészen biztosan segítségünkre lehet a jövőben."

 

A harmadik szezonodat töltöd a Unitednél és már több mint 100 mérkőzésen képviselted a klubot. Úgy érzed, hogy rangidős és tapasztalt játékosként többet kell adnod annak érdekében, hogy segítsd a fiatalok előrelépését?

"Igen, rengeteg mérkőzést játszottam már a csapat színeiben, de most különösen úgy gondolom, hogy a csapat jó lendületben van. Szerintem most vagyunk a legjobb pillanatban, mióta itt játszom és remélem még tovább is tudunk fejlődni. Az előttünk álló években reményeim szerint számos sikert hozhatunk a klub számára és remélhetőleg hamarosan mindezt a szurkolóink előtt élhetjük majd át."

 

 

Ha a legközelebbi jövődbe tekintesz előre, akkor azt úgy teheted meg, hogy nagyszerű formának örvendesz, a hétvégén pedig újabb győzelmet arattatok. Mennyire vagy magabiztos te és a csapat jelen pillanatban?

"Igen, eléggé magabiztosak vagyunk. Az elmúlt néhány mérkőzésen látható volt, hogy van hitünk abban a tekintetben, hogy győzni fogunk. Ez különösen igaz volt a legutóbbi [Bournemouth elleni] meccsen, ahol nagyon elégedett voltam a csapat bekapott gólra adott reakciójával. Nem adtuk fel, továbbra is játszottuk a játékunkat, a szünet előtt pedig sikerült három gólt is szereznünk, ez pedig szerintem rengeteg mindent elárul most a csapatról. Korábban voltak problémáink a helyzetünk megfordítását illetően bekapott gól esetén, de most nagyon boldog vagyok a csapat reagálása miatt és ez mutatja, hogy fejlődünk és sokkal érettebbek vagyunk. Reményeink szerint ezt tudjuk majd folytatni is."

 

Nem szabad megfeledkeznünk arról se, hogy a hétvégén egy gólpasszt is adtál. Te gurítottad le a labdát Mason Greenwood második gólja előtt. Milyen érzés középpályásnak lenni úgy, hogy ilyen nagyszerű támadójátékosok szerepelnek előtted? Jó így játszani?

"Igen, ez nagyszerű. Gólokat szerzünk, ami természetesen szép dolog, de emellett az is nagyon fontos, hogy elöl képesek legyünk megtartani a labdát. Ez könnyebb dolog számunkra, mint hátul védekezni és irányítás alatt tartani a mérkőzést labdavesztést követően. Örülök neki, hogy sokkal nagyobb önbizalommal játszanak és az idő nagy részében nálunk van a labda. Szóval elégedett vagyok a támadóinkkal, hogy megtartják a labdát, irányításuk alatt tartják az eseményeket és gólokat szereznek. Említetted Masont, akinek nagyon örülök. Ő egy nagyon fiatal játékos, aki rengeteg lenyűgöző gólt szerez - különösen a második találatát emelném ki szombatról, amelyet jobbal lőtt. Örülök a sikerének, biztos vagyok benne, hogy fontos játékosunk lesz."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!