Rashford: A Liverpool és a City extra motivációt jelent

Marcus szerint a csapat számára többlet motivációt nyújt, hogy két riválison keresztül vezet az út ahhoz, hogy a United újra csúcsra érjen.


A Manchester United a kényszerszünetet követő 9 találkozóján nem talált legyőzőre, így a Chelsea-t megelőzve megcsípte a dobogó harmadik fokát az előző Premier League-idényben. Ettől függetlenül így is 15 ponttal maradtak el a városi vetélytárs City-től, valamint 33 egység választotta el őket az újdonsült bajnok Liverpooltól, akik 30 év után először zsebelhették be az angol első osztály nyertesének járó trófeát.

 

Ole Gunnar Solskjaer együttese továbbra is azon dolgozik, hogy újra régi fényében csilloghasson a klub, Rashfordéknak pedig nem is lehetne nagyobb ösztönző a két ősi riválisnál, akik toronymagasan uralták az elmúlt éveket Angliában.

 

"Azt hiszem, ez teljesen természetes mindazoknak, akik a Unitedben szerepelnek, vagy bármely manchesterinek" – mondta Marcus. "Nincs is jobb motiváció annál, minthogy a legnagyobb ellenfeleinket megelőzve érjük el a célunkat."

 

"De nem szabad szem elől tévesztenünk a legfontosabb feladatunkat, hogy magunk számára elegendőt nyújtsunk. Hajlamos az ember kifelé tekintgetni, csakhogy akkor hozhatjuk ki magunkból a maximumot, ha saját magunkra koncentrálunk, hogy egyénileg és csapatszinten is egy felé összpontosítsunk."

 

"A menedzser is mindig a fejlődést szeretné látni, ennek pedig ez a leghatékonyabb módja."

 

A Vörös Ördögök a 20. bajnoki címüket jelentő 2013-as diadal óta mindössze egy alkalommal végeztek előrébb a tabellán, amikor még Jose Mourinho irányítása alatt a második helyen futottak be - Rashford szerint most újra van mire alapozni, hogy egy hasonló eredményt sikerüljön produkálni.

 

 

"Természetesen nagy előrelépést jelentett ez a siker. A srácok keményen dolgoztak, és úgy gondolom, megérdemelten állhattunk fel a dobogóra. Voltak nehéz pillanataink a szezon során, de néha megállíthatatlanul törtünk előre" – folytatta a 10-es.

 

"A két véglet között kellene egy kiegyensúlyozott formára lelnünk, ez látszik a legnagyobb kihívásnak jelenleg. Igazán fiatal keretünk van, így sokat jelentene számunkra, ha sikerülne elkerülnünk a hullámzó teljesítményt."

 

A gólzsák hatalmas elánnal vetné bele magát az új kiírásba, miután hátproblémái miatt 5 hónapot volt kénytelen kihagyni.

 

13 alkalommal lépett pályára az újraindulást követően, és egyéni rekordot jelentő 22 gólig jutott, ámbár ez továbbra sem elégíti ki a pályán és azon kívül is sokat elért fiatal vágyait.

 

"Rengeteget kellett kihagynom, ennél még többre lettem volna képes, azonban ez most így alakult" – tette hozzá a Háromoroszlánosok kiválósága.

 

"Sosem szállok el magamtól, tudom, hogy még jobb játékosként kell visszatérnem az új idényben."

 

"Mindig is az volt az álmom, hogy a Manchester Unitedben rúghassam a bőrt, és nagy büszkeséggel tölt el, hogy már ennyi meccsen játszhattam a klub színeiben. Ez játékosként és emberként is arra motivál, hogy nap mint nap előrébb lépjek."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!