Rashford: Ole taktikája tökéletes volt

Marcus Rashford dicsérte menedzsere taktikáját, mely révén a Manchester United legyőzte ismét a Paris Saint-Germaint.


Ahogyan 2019 márciusában, most is az akadémián nevelkedett játékos döntötte el a találkozót egy remek lövéssel.

 

A szerelem fővárosában elért győzelem utáni nyilatkozatában a hősünk a menedzsert méltatta.

 

"Azt gondolom, a menedzser teljesen jól kitalálta a dolgot. A rendszer lehetővé tette számunkra, hogy előre játékban kifejezzük magunkat, miközben szoros védekezést alkalmaztunk. Úgy vélem, úgy csináltuk, ahogy csak tudtuk" - mesélte Marcus. "Természetesen ez egy nagy győzelem és tökéletes pozícióba hoz minket, mert sokat fejlődhettünk."

 

"Remek teljesítmény, olyan, amire sokat építhetünk. Mindig hiszek a csapatban, játékosként fontos, hogy hinnem kell a menedzser által megálmodott rendszerben. Ma fantasztikusan tettük ezt."

 

Az angol válogatott labdarúgó további magyarázatot adott arra, miért tudott a United győztesen kijönni a BL csoportkörös nyitányból.

 

 

"Időnként nehéz volt, mint mondtam korábban, magas intenzitáson tartottuk a játékot. Olykor igen mélyen védekeztünk. Van pár hihetetlen játékosuk, Neymar, Mbappe, Di Maria. Olyanok, akik előre játszanak. A bekkjeink hihetetlenül védekeztek és amikor így védekezel, ember az ember ellen, nagyszerű dolgokat alkothatunk."

 

Rashford arról is említést tett, mennyire fontos volt, hogy jól induljon a csapat a csoportküzdelmeken.

 

Jövő héten a United hazai pályán fogadja az RB Leipzig együttesét, amely tegnap legyőzte a török Basaksehirt. Azt a mérkőzést közrefogja majd két bajnoki, a Chelsea és az Arsenal ellen.

 

"Szép érzés ez" - folytatta Marcus. "Ennél is fontosabb, hogy nyertünk. A nap végére erős pozícióban vagyunk a csoportban. Ez az első találkozó. A koncentráció és az intenzitás, amit ma mutattunk, a következő PL-meccsen is látszódnia kell."

 

A tavalyi BL-döntős ellen kiváló teljesítmény ellenére Rashford nem gondolja, hogy a csapatnak hasonló megközelítést kellene követnie az elkövetkezendő találkozókon is.

 

"Különböző mérkőzések eltérő taktikát igényelnek. De amin nem kell változtatnunk, az az intenzitás, a mentalitás, hogy megnyomjuk, amikor kell, megértsük, amikor mélyen kell védekeznünk. Kulcsfontosságú volt számunkra az intenzitás, amit 90 percnél is tovább alkalmaztunk. Boldogok vagyunk."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!