Woodward magabiztos a United talpra állásában

Ed Woodward magabiztos a Manchester United "rugalmasságát és erejét tekintve", miután a klubnak a koronavírus világjárvány okozta "hatalmas kihívások és bizonytalanság" területén kell navigálnia.


A Manchester United ügyvezető alelnöke szerint az elmúlt hónapok bizonyították, hogy "a sport különleges szerepet játszik a társadalmunk életében" és büszke arra, ahogyan a klub folyamatosan reagál a történésekre.

 

A klub előző pénzügyi évre vonatkozó eredményeinek ismertetését követően nyilatkozva Woodward kiemelte abbeli eltökéltségüket, hogy amint biztonságossá válik, újra visszaengedhessék a szurkolókat az Old Traffordra. Emellett kihangsúlyozta a klub azon vágyát is, hogy segítsenek megoldani a koronavírus világjárvány által az angol futball piramisának egészét érintő pénzügyi kihívásokat is és együtt dolgozzanak a többi klubbal is az angol futball hosszú távú jövőjének érdekében.

 

A Paris Saint-Germain elleni 2-1-es Bajnokok Ligája győzelem másnapján Woodward pozitív információkkal szolgált az Ole Gunnar Solskjaer és csapata által az elmúlt egy évben bemutatott fejlődés kapcsán is.

 

"A Manchester Unitednél soha nem leszünk elégedettek a pályán elért teljesítményekkel, amíg nem nyerünk trófeákat" - kezdte.

 

"Azonban a Premier League-ben elért 3. helyezésünk és a jól sikerült kupameneteléseink azt mutatják, hogy bár kemény munka áll előttünk és nem lesz egyszerű az utunk, folyamatosan fejlődünk. Ole irányítása alatt egyértelmű stratégiával rendelkezünk arra, hogy egy sikeres, elkötelezett csapatot építsünk, amelyben a saját nevelésű tehetségeket olyan magas minőségű igazolásokkal vegyítjük, akikből egy gyors és támadó futballra képes elegyet kapunk."

 

"Ebből a szempontból örömünkre szolgál, hogy nemrég Donny van de Beek és Alex Telles személyében két olyan játékossal tudtuk megerősíteni a keretünket, akik teljesítményét már hosszú ideje figyelemmel követtük, Edinson Cavani pedig egy olyan top csatár, akinek érkezésével jelentősen bővült a támadó szekcióban használható fegyvertárunk."

 

"Emellett szintén üdvözöljük Facundo Pellistrit és a klubhoz januárban csatlakozó Amad Diallo-t, két olyan izgalmas tehetséget, akiket szinten régóta figyeltünk és követtünk nyomon. Bruno Fernandes év eleji érkezését is idevéve, ezek az erősítések is alátámasztják abbeli folyamatos elkötelezettségünket, hogy erősítésekkel segítsük a csapatot, amelybe 2019 nyara óta több mint 200 millió euró értékben érkeztek új játékosok - amely tudomásom szerint több, mint amennyit bármelyik másik európai klub költött ezen időszak során."

 

"Továbbra is jelentős összegeket fektetünk virágzó akadémiai képzésünkbe, amelyben jelenlegi felnőtt keretünk harmada pallérozódott. Az egyre-másra feltűnő új tehetségek izgalmasabb jövőképet festenek, mint bármikor, Ole pedig az előző szezonban nyolc akadémián végzett játékosnak adott debütálási lehetőséget - amely a legmagasabb szám a Busby Bébik 1952/53-as korosztálya óta. A fiatalokba vetett hitünk továbbra is kulcsfontosságú része a klubunk identitásának. Még az októberi, tapasztaltabb játékosokkal történt erősítésekkel együtt is a Premier League egyik legfiatalabb keretét tudhatjuk magunkénak 25 éves átlagéletkorunkkal. Ennek értelmében a csapatban meg van a potenciál arra, hogy a fiatal játékosok érettebbé és képzettebbé válásával tovább fejlődjön."

 

 

Woodward azt is elmondta, hogy nagyon izgatott volt a Casey Stoney vezette női csapat kapcsán, akikhez számos új játékos, köztük Tobin Heath és Christen Press személyében két kétszeres amerikai világbajnok érkezett.

 

Az angol klubok, azon belül is leginkább a kisebb csapatok utóbbi időben tapasztalt pénzügyi kihívásairól szólva Woodward elmondta, hogy a Manchester United "aktív szerepet játszott a kihívások megoldásáról szóló párbeszédek során, mert teljes mellszélességgel hisznek az angol futball piramis támogatásának fontosságában, legyen szó rövid távon a koronavírus okozta nehézségekről, vagy hosszabb távon a pénzügyi fenntarthatóság javításának kérdésköréről".

 

"A futball bármilyen nemű strukturális változásai kapcsán minden intenzív vita lesz, ahogyan történt az 28 évvel ezelőtt a Premier League megalapításakor is. Most, a sportág kritikus helyzetében biztosítanunk kell a Premier League hatalmas sikerének megerősítését, emellett pedig segítenünk kell a futball piramis alsóbb szintjein lévő csapatokat a villámgyorsan változó médiakörnyezetben való folyamatos helytállásban."

 

"Ennek eléréséhez stratégiai vízióra és megfelelő irányításra van szükség. Örömünkre szolgál, hogy a Premier League a jövő struktúrája és az angol futball finanszírozásának tervezésében velünk közösen dolgozik. Eltökéltek vagyunk abban a tekintetben, hogy vezető szerepet játszva hozzájáruljunk egy sikeres végeredményhez."

 

Woodward kiemelte annak fontosságát is, hogy amint biztonságossá válik, a szurkolók a lehető leghamarabb visszatérhessenek a stadionokba. Elmondása szerint a klub azzal kapcsolatos tervei, hogy újra megnyitják az Old Traffordot a szurkolók előtt "előrehaladott állapotúak és magabiztosak vagyunk a saját és az egész liga képességeit illetően, hogy újra biztonságos környezetben fogadhatjuk őket".

 

"Több mint 20 európai országban különböző mértékben, de visszatérhettek a nézők a lelátókra, bár jelentős befogadóképesség korlátozás és közösségi távoltartás mellett. Mi arra szólítjuk fel az Egyesült Királyság kormányát, hogy amint biztonságos, kövessék ezeket a pozitív példákat."

 

"Bár elfogadjuk, hogy a társadalom egészségi állapota prioritást élvez, a hozzáállás tekintetében következetesség szükséges. Ha az emberek órákat ülhetnek egy repülőn vagy moziban, esetleg meccset nézhetnek a moziban, akkor miért nem lehetnek szabadtéren, egy professzionálisan megszervezett és irányítás alatt tartott stadionban? Ha a beltéri koncerteket engedélyezik, kültéren, szociális távolságtartási szabályokat betartó futball szurkolókat miért kell másként kezelni? A szurkolók a legfontosabb alapkövei ennek a sportágnak, a következetlen hozzáállás azonban frusztráló számukra és a klubjaiknak is."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!