Woodward: A pályán elért siker az elsődleges célunk

Ed Woodward elmondása szerint a Manchester Unitednél továbbra is a pályán elért sikereket tartják a legfontosabbnak.


A Manchester United bevétele 16,1%-kal 126,5 millió fontra emelkedett a szurkolók visszatérésének köszönhetően. Ez a növekedés hozzájárult ahhoz, hogy a működési költségekből adódó veszteségek 27,1millió fontról 10,2 millió fontra csökkentek. A bérköltségek pedig 23%-kal növekedtek Cristiano Ronaldo, Raphael Varane és Jadon Sancho érkezése miatt.

 

A klub legfrissebb pénzügyi jelentése gyenge teljesítmények közepedte került nyilvánosságra, melyeket a Manchester United leköszönőben lévő ügyvezetője, Ed Woodward hozott nyilvánosságra és elmondta, hogy továbbra is a pályán elért sikert tartják a legfontosabbnak a klubnál. A fentebb említett eredmények a nem éppen csillogó teljesítmény ellenére jónak mondhatók azt is figyelembe véve, hogy a csapat a Liverpool és a Manchester City elleni vereségeknek köszönhetően visszacsúszott a Premier League tabellájának 6. helyére.

 

Ole Gunnar Solskjaer menedzserre egyre nagyobb nyomás nehezedik azzal, hogy a csapatot nagyon össze kellene kapni és ledolgozni valahogy a listavezető Chelsea-vel szembeni 9 pontos hátrányt. Woodward, aki az év végén távozik posztjáról így nyilatkozott:

 

"A pénzügyi jelentés jól mutatja, hogy sikeresen átvészeltük a járvány eddigi hullámait, a célunk pedig továbbra is az, hogy sikereket érjünk el a pályán. A menedzsernek, a játékosoknak és a klubnál mindenki el akarja érni ezt a célt."

 

 

A United bérköltségei a nyári igazolások következtében 23%-ot emelkedtek főként Cristiano Ronaldo érkezésének köszönhetően. A 2021/2-es pénzügyi év első negyed évére vonatkozó adatok szerint 16,6 millió fontos a növekedés a munkavállalói juttatásokkal kapcsolatos kiadásokban a tavalyi év azonos időszakához képest. Ezt a növekedést a játékos eladásokból befolyt 17,4 millió font ellensúlyozza amit főként Daniel James Leed Unitedhez történő eligazolása hozott be, valamint a klub Romelu Lukaku eladásából is kapott egy kisebb összeget (Inter - Chelsea).

 

A bevételekről elmondható, hogy növekedtek, az adósságok is csökkentek kis mértékben. A teljes bevétel 16,1%-kal 126,5 millió fontra növekedett, ami nagyrészt a meccsnapi bevételekkel magyarázható miután a koronavírus miatti korlátozásokat feloldották és a szurkolók visszatérhettek a lelátókra. A mostani pénzügyi időszakban ezek a meccsnapi bevételek 18,1 millió fontot számláltak, az előző év azonos szakában csak 1,7 millió font volt. 

 

A kereskedelmi bevételek 7,9%-kal 64,4 millió fontra emelkedtek. Ez részben Cristiano Ronaldo érkezésének is köszönhető, bár a portugál klasszis ebből a negyed évből mindössze 1 hónapot töltött a Unitednél. 

 

A klub nettó adóssága szeptember 30-án 439,7 millió font volt, ami némileg kevesebb, mint az előző évi 440,6 millió fonthoz képest.


skysports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!