Everton 1-3 Manchester United

Fernandes duplájával és Cavani találatával Ole Gunnar Solskjaer csapata magabiztosan hozta el a három pontot a Goodison Parkból.


Ole Gunnar Solskjaer örömére visszatérhetett a kezdőcsapatba Martial. Mögötte a Rashford, Fernandes, Mata hármas rohamozhatta az Everton kapuját.

 

Az első lehetőség a hazaiak előtt adódott, Digne ment el Wan-Bissaka mellett, beadását Calvert-Lewin csúsztatta, de a labda kapu fölé szállt.

 

Tizenöt percig kellett várni az első manchesteri lehetőségre, egy szöglet után Fred emelte vissza a labdát a védők mögé, Martial levette, majd lőtt, de fél métert tévedett.

 

A következő percben Fernandes blokkolt lövése után Rashford próbálkozott, lövése lecsúszott, de így lett majdnem jó, végül a háló tetején landolt a játékszer.

 

A 19. percben Pickford kirúgását fejelte Bernardhoz Calvert-Lewin, a szélső egy csel után kilőtte a jobb alsót. Wan-Bissaka megint nem volt a helyzet magaslatán.

 

Nem sokáig tartott a hazaiak vezetése, a 25. percben szép passzolgatások végén Shaw beadása találta meg Fernandest, aki 11 méterről csodásan fejelt Pickford hálójába, 1-1!

 

Két perc múlva egy tempós kontrát vezetett a United a bal szélen, Rashford szöktette Matát, aki középre tekert, de Pickford felszedte a labdát.

 

Digne szerette volna ismét vezetéshez juttatni a Stolverkosokat, Wan-Bissaka - immár sokadszor - védekezett nagyon gyengén, a szélső pedig közelről kapufát lőtt.

 

A 31. percben Fernandes bő 30 méterről lőtt egy szabadrúgást kapura, Pickfordnak figyelnie kellett, de megoldotta a problémát.

 

A 33. percben már vezetett a United! Rashford kapott nagyon jó labdát, kitette oldalra Fernandeshez, aki felnézett és nagyszerűen ívelt a védők közé, ahol Marcus érkezett és fejelt a kapuba. Legalábbis először így tűnt, de a visszajátszáson tökéletesen látszott, hogy a csatár nem ért a labdába, így Brunoé a gól, 2-1 a Vörös Ördögöknek.

 

A két gól nagyon jót tett a Unitednek, ezután a csapat nagyon nyugodtan és fölényben tudott játszani, a középpályán pedig egyre könnyebben át tudták játszani ellenfelüket.

 

A félidő végéhez közeledve Fernandest és Martialt is ápolni kellett, de szerencsére mindkettő vissza tudott térni a pályára.

 

Megérdemelten vonulhatott a szünetre vezetéssel Ole csapata, amely hátrányból fordított.

 

A második félidő első 20 perce leginkább csak a kakaskodásokról szólt. Előbb Maguire-t rúgták le, majd ő szerelt igen határozottan, ami után Digne lába bánta az esetet.

 

Fernandesnek kicsit elszállt az agya, kétszer is sárgához közeli megmozdulása volt, mindezeket úgy, hogy már egy lapot begyűjtött.

 

A 72. percben Fred ívelt fel, Rashford teljesen üresen kapta, lövését azonban Pickford lábbal hárította. Nagy helyzet volt!

 

A következő percben Rashford futott el a bal oldalon, okosan gurított Mata elé, aki 17 méterről lőtt, de a védelem blokkolt. Szinte azonnal visszatámadott a hazai alakulat, Iwobi beadását Maguire mentette a kapu torkából. Nagy mentés volt, mert ott volt Calvert-Lewin.

 

A hazaiak egyre többször maradtak le embereikről, így egyre több szabadrúgás rombolta a játék menetét. A Vörös Ördögök kézben tartották a meccset, olykor megpróbáltak kontrázni, míg az Everton támadójátéka nagyon halvány volt.

 

A ráadás utolsó pillanataiban kontrázni tudott a United, Fernandes vezette a labdát, több opciója is volt, de Cavanit választotta, aki megszerezte első gólját manchesteri színekben.

 

A United teljesen megérdemelten nyerte meg a találkozót, melyet szinte végig kézben tudott tartani.

 

 

Premier League, 8. forduló
Everton 1-3 Manchester United
Goodison Park

 

Vezette: Paul Tierney

 

Everton: Pickford - Coleman, Holgate, Keane, Digne - Doucoure, Allan, Sigurdsson(Iwobi 66.) - Rodriguez(Tosun 80.), Bernard, Calvert-Lewin
Nem használt cserék: Olsen, Davies, Godfrey, Gomes, Mina

 

United: De Gea - Wan-Bissaka, Lindelöf, Maguire, Shaw(Tuanzebe 67.) - Fred, McTominay - Mata(Pogba 81.), Fernandes, Rashford - Martial(Cavani 82.)
Nem használt cserék: Henderson, James, van de Beek, Matic

 

Gólszerző: Bernard 19' illetve Fernandes 25', 33', Cavani 95'

 

Sárga lap: Holgate, Allan, Tosun, Doucoure illetve Fernandes, Fred


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!