Rashford csapatát figyelmeztette

Marcus Rashford kijelentette, a Manchester Unitednek fel kellene hagynia azzal a szokásával, hogy gólelőnyt ajándékoz ellenfeleinek idegenben.


A Vörös Ördögök a London Stadiumban megrendezett West Ham United elleni bajnokijukon is hátrányból fordítva nyertek 3-1-re, amely sorozatban már szezonbeli ötödik idegenbeli sikerük volt a Premier League-ben.

 

A forgatókönyv szinte megegyezett a csapat eddigi négy, Brighton, Newcastle, Everton és Southampton felett otthontól távol aratott győzelemével, ugyanis Ole Gunnar Solskjaer legénységének ezeken a mérkőzéseken is egy vagy két gólos hátrányból felállva kellett kiharcolni a 3 bajnoki pontot jelentő sikereket.

 

Rashford a fővárosi összecsapáson a szünetet követően állt be Bruno Fernandessel karöltve, az angol válogatott csatár pedig eredményes is tudott lenni a United harmadik találatát jegyezve Paul Pogba és Mason Greenwood góljait követően. Rashford azonban tudja, hogy a United nem adhat folyamatosan ekkora előnyt az ellenfeleknek.

 

"Be kell fejeznünk ezt" - kezdte a Sky Sports-nak.

 

"Ha képesek lennénk többször kapott gól nélkül lehozni a meccseinket, akkor többször nyerhetnénk. Az jó, hogy a bekapott gólunkat követően megmutattuk milyen szellemiség lakozik bennünk és fordítani tudtunk, de az ideálisabb lenne, ha nem kapnánk gólokat."

 

A United egy felejthető első órát produkált a Kalapácsosok otthonában, de a parádésra sikerült utolsó 30 perc megfordította a szerencséjüket.

 

 

"Minden ezen múlik" - tette hozzá Marcus.

 

"Elég jól tudtunk védekezni, annak ellenére, hogy volt a pályán néhány veszélyes játékosuk, akik képességeit leginkább az első félidőben tudták kiaknázni kontratámadásokból."

 

"Nagyon veszélyesek voltak a támadásaik, de sikerült csak egy gólt kapva lehoznunk az első játékrészt. A szünetben mindig lehetőség van kicsit rendezni a sorokat és új fókusszal kijönni a fordulást követően, mi pedig így is tettünk."

 

De milyen szavak hagyták el a menedzser száját a félidőben az öltözőben?

 

"Szerintem néha nem az a fontos, hogy mit mond, hanem hogy mit lát a pályán."

 

"Az első félidőben egyértelművé vált, hogy nem vagyunk képesek a védelmük mögé kerülni. Volt néhány jobb megmozdulásunk, de nem igazán tudtunk veszélyt jelenteni a védelmükre vagy a kapusukra. A második félidőben a csapat tudta, hogy mit kell tenni és minden csak azon múlt, hogy képesek vagyunk-e kimenni a pályára és véghez vinni."

 

A mérkőzésen március óta először lehettek jelen nézők a Premier League-ben. 2000 West Ham szurkoló ülhetett a London Stadium lelátóján, amely látvány és hangulat szempontjából is örömére szolgált Rashfordnak.

 

"Lenyűgöző. Ez egy olyan eleme a játéknak, amelyről mindenki tudta, hogy nagyon hiányzik és ez az, ami igazán különlegessé teszi."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!