Southgate: A United remekül felkészíti Greenwoodot

A Háromoroszlánosok edzője dicsérte a támadót.


A 19 éves játékos a hétvégi West Ham elleni 3-1-re megnyert bajnokin a vendégek vezetőgólját jegyezte a London Stadiumban, a mai Lipcsében rendezendő sorsdöntő Bajnokok Ligája-összecsapáson minden bizonnyal ott lesz a kezdőben.

 

A legutóbbi néhány hónapban azonban nem tudta legjobbját nyújtani Manchesterben, míg a válogatottból Gareth Southgate időlegesen kitette a szűrét izlandi szabályszegése miatt.

 

Ezt követően Ole Gunnar Solskjaer és az angol szövetségi kapitány megegyeztek abban, hogy Greenwood egy időre távol marad a nemzeti együttestől.

 

Most úgy tűnik, Mason kezd formába lendülni a Unitedben, Southgate bízik benne, hogy a márciusi válogatott szünetig a csatár tovább folytatja remek szereplését.

 

"Úgy gondolom, fiataljaink nagy versenyhelyzet előtt állnak a csapatba kerülésért" – mondta Gareth. "Mason a legnagyobb erősségét villantotta meg a góljánál. Egy fantasztikus érintéssel egy pillanat alatt ziccerbe hozta magát, majd bevágta a kapuba a labdát."

 

"Ezt láthattuk tőle az előző szezon végén is, ezért hívtam be a keretbe szeptemberben, de minden fiatalnak lehet olyan periódusa, mikor szárnyal, vagy éppen a mélybe zuhan."

 

 

"A klubja nagyszerű támogatást nyújt neki, a stáb szorosan követi a fejlődését, mi pedig a megfelelő időpontban fogjuk játszatni. Remélem, folyamatos játéklehetőséget fog kapni náluk. Egy olyan klubnál, mint a Manchester United, az összes mérkőzés fontos, így folyamatos nyomás alatt kell teljesítened."

 

"Nagy elvárásokat támasztanak Masonék felé, ami mindenképpen előny, mert a válogatottban is hasonló követelményekkel várjuk őket."

 

A 2018-as vb-elődöntős angolok a tegnapi napon értesültek selejtezőbeli ellenfeleikről, csoportjukban Lengyelország és Magyarország a két legerősebb vetélytársuk.

 

A tavasszal induló selejtezősorozat mérkőzéseinek menetrendjét a mai napon jelentik be, nyáron pedig a koronavírus miatt eltolt Európa-bajnokság vár majd a fehér mezesekre.

 

"Tisztában vagyunk, milyen tizeneggyel állnánk ki, ha a torna holnap kezdődne" – tette hozzá az angol. "De még 20 bajnoki meccs van hátra csak a selejtezők kezdéséig. Tavaszra pontosan látni fogjuk a játékosok állapotát, de valószínűleg a sérülések is közbe fognak szólni."

 

"Hosszú az idény, ezért követjük nyomon azokat is, akik esetleg kevesebb játékperchez jutnak mostanság. A márciusi szünetet követően még mindig ott van pár hét a végleges keret kihirdetéséig."

 

"Akkor már bizakodik az ember, hogy megvan az a „massza”, amiből dolgozni fog a nyáron, de utána további 6-7 fellépés vár rájuk klubszinten. A tapasztalatok szerint néhányukat biztosan elveszítjük ez idő alatt, bár egészen jól körvonalazódott a 23-as listánk, illetve a kezdő tizenegyünk is."


Goal.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!