Rashford: Remek a küzdőszellem a csapatban

Marcus Rashfordot lenyűgözte, hogy a Manchester United milyen gyorsan vissza tudott jönni a mérkőzésbe a korai hátrány ellenére, amivel újabb idegenbeli Premier League mérkőzésen sikerült diadalt aratniuk.


Az akadémiáról felkerült játékos 11. és 12. gólját szerezte a szezonban csütörtök este a Bramall Lane-n a Dél-Yorkshire-ban aratott 3-2-es győzelem alkalmával.

 

Az első alkalommal Victor Lindelöftől kapott egy pazar labdát, majd egy kapás lövésből megszerezte csapata számára az egyenlítő gólt. Ezt követően a 23 éves játékos a United harmadik gólját is megszerezte egy - a csapatnál klasszikusnak számító - kontratámadásból.

 

 

Az Amazon Prime-nak adott interjújában arról beszélt a 10-es számú játékosunk, hogy igazán elégedett a csapatban lévő küzdőszellemmel és azzal, hogy a csapat ismételten fel tudott állni a korai bekapott gól ellenére, és túlélte a mérkőzés utolsó néhány percét is.

 

"Ilyen a futball" - mondta a mérkőzés utolsó pillanatait kommentálva.

 

"Újra megtörtént. Kifutunk a pályára egy jó eredményben bízva, 1-0-s hátrányba kerülünk, szerzünk három gólt, a mérkőzés kései szakaszában pedig - ha nem zárjuk le a mérkőzést - ilyen nehéz pillanatok alakulhatnak ki. Úgyhogy ma semmi meglepő nem történt. Minden egyes labdáért megküzdöttek, nagyon akarták a győzelmet és 90 percig végig magas intenzitáson játszottak, a végén azonban mi szereztük meg a három pontot.

 

A 23 pontból, amit Ole Gunnar Solskjaer fiai szereztek a szezonban, 18 hátrányból való felállást követően került a csapathoz - ez nyolccal több, mint amit a Liverpool szerzett és több, mint a duplája annak, amit bármelyik Premier League csapat.

 

Rashford egy tipikus 4-2-3-1-es felállás bal szélén kezdte a mérkőzést, míg Anthony Martial csatárként, Bruno Fernandes pedig játékmesterként kapott szerepet, Greenwood pedig a pálya jobb széléről indult be a középső részekre. Ez a szezonban mindössze a második alkalom volt, hogy ez a négyes együtt kezdte a mérkőzést, előző szezon végén azonban igen gyakran szerepeltek együtt.

 

 

"Az idő előrehaladtával megvan az esélyünk arra, hogy rotálni tudjunk a kereten, és nagyon élvezzük ezt a nagy mértékű szabadságot a pályán, úgyhogy azoknak kell a legjobban szerepelnie, akiket a menedzser kiválaszt. Játékosként ez a feladatunk, ma pedig remek munkát végeztünk" - tette hozzá a gólszerzőnk.

 

A támadó Michael Oliver bíró felé is intézett pár kedves szót, amikor kiemelte a harmadik gólt megelőző játékvezetői tevékenység jelentőségét.

 

"Igen, előnyszabályt adott, mi pedig valószínűleg így tudtunk gólt szerezni, mert kétségtelen, hogy történt egy szabálytalanság az összjáték közben. Ezt követően már csak a reakciódtól, az elfutásoktól és a passzoktól függ, hogy milyen lesz a befejezés, ha pedig ilyen egyérintős játékot is tudunk játszani, akkor ezt minden csapat ellen be tudjuk vetni."

 

A Bramall Lane-en aratott győzelemmel már a hatodik idegenbeli Premier League mérkőzést nyerte meg a csapat a szezonban, ami sorozatban a 10. a bajnokságban. Rashford most már arra biztatja a csapatot, hogy ugyanezt a formát az Old Traffordra is át tudja vinni.

 

"Egyszerűnek hangzik, de annál nehezebb megcsinálni. Ez olyasvalami, amit rendbe kell raknunk, és jobban kell ott szerepelnünk: jobbnak kell lennünk hazai környezetben, több pontot kell szereznünk. Játékosként azonban egy mérkőzésre kell koncentrálnod egyszerre és arra, hogy győzz, mert ezt teszi a United."

 

A győzelemmel a tabella hatodik helyére kúszott fel a csapat, egy mérkőzést pedig még továbbra sem játszottak le.

 

"Ahogy már említettem, egyszerre csak egy mérkőzésre koncentrálunk. Nagyon korai még erről beszélni, rengeteg mérkőzést kell még lejátszanunk. Rengeteg hullámhegy és völgy lesz még mindenki számára, úgyhogy az idegenbeli formánkhoz hasonló kiegyensúlyozottságot kell megtalálnunk. Ezt át kell vinnünk a hazai mérkőzésekre is, aztán meglátjuk, hogy hol leszünk a szezon végén" - összegzett Rashford.


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!