Rashford: Az éjszaka, amikor beleszerettem a futballba

A támadó életének egyik fontos pillanatát osztotta meg a United podcast műsorában.


2003. április 23-át írjuk, a Vörös Ördögök a galaktikus Real Madridot fogadják a Bajnokok Ligája negyeddöntőjének visszavágóján, az Old Trafford lelátóján pedig ott ül egy mindössze 5 éves srác.

 

A Manchester United ugyan összesítésben alulmaradt a spanyol gárdával szemben, de két dolog megütötte a kis Marcus figyelmét azon az estén – a brazil Ronaldo fantasztikus produkciója és egy nemzetközi kupaest hangulata az Álmok Színházában.

 

"Ronaldo volt a kedvenc játékosom gyerekkoromban" – emlékezett vissza Rashy.

 

"Vele kapcsolatban kutattam állandóan a netet, róla néztem videókat a YouTube-on. Gyakorlatilag az egyetlen ok, amiért a bátyám elvitt erre a mérkőzésre, az a Fenomén volt."

 

"A meccsre konkrétan nem emlékszem, csak a lámpafények és az Old Traffordot betöltő embertömeg maradt meg a fejemben."

 

"Rengeteg gól született, szinte szürreális volt."

 

Annak ellenére, hogy egy őrületes összecsapáson láthatta a sztárokkal teletűzdelt Realt, ami igazán megszerettette Rashforddal a focit, az a manchesteri érzületű családja és a pályára való kiutazások hangulata.

 

"Ez volt az első találkozó, amin ott lehettem a helyszínen" – tette hozzá a 10-es. "Már akkor kötődtem a családom rajongása révén a Unitedhez. Miután kilátogattam a stadionba, onnantól ez az egy klub volt, amiről mindig is álmodoztam."

 

 

"Már a meccsek előtti hangulatba is beleszerettem, az utazásba a szurkolókkal teli buszon és vonaton. Nem csak a játék fogott meg, a klub is nagyon családias légkörrel rendelkezett, ezért vonzott igazán a United."

 

"Amikor odakerültem játékosként, nem volt menekvés, a klub és én összepasszoltunk."

 

"Edzettem korábban más együtteseknél is, de az nem volt ehhez fogható. A focit persze élveztem, de a Unitedet nem közelíthette meg más gárda, ezért könnyű volt döntenem."

 

Majdnem két évtizeddel később – már Ole Gunnar Solskjaer alakulatának kulcsembereként –, továbbra is ugyanazok az érzések fogják el a fiatal angolt fellépései előtt.

 

Azonban labdarúgóként kontroll alatt kell tartani az érzelmeket – amit Marcus jól meg is tanult az elmúlt években, az akadémiai esztendőktől kezdve egészen mostanáig.

 

"Ugyanazok az érzések vannak bennem, de az embernek tudnia kell visszafognia magát, különben számtalan piros lapot szedne össze. Néha képesek vagyunk túlzott szenvedélyekbe átcsapni."

 

"A karrierem elején voltak olyan meccseim a Liverpool és a City ellen, mikor le kellett hozni a pályáról, mert hagytam felülkerekedni az érzelmeimet, és olyan cselekedeteim voltak, amik egyébként nem vallanak rám."

 

"Meg kell találni a módot ahhoz, hogy ez ne történhessen meg. Szerencsém, hogy nagyon fiatalon kerültem az első csapatba, ahol láthattam a felnőttek profizmusát. Példát mutattak abban, hogyan kell félretenni egyes dolgokat és tudatosan rákoncentrálni a feladatokra."

 

"Ez az, amit a mai napig is követek. Lecsendesítem és kikapcsolom magamat a mérkőzések előtt, hogy játékra készen futhassak ki a gyepre."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!