Rashfordot is rasszista támadások érték

Marcus Rashfordot rasszista gyalázkodás érte az Arsenal ellen 0-0-ra végződött bajnokit követően, amelyet "az emberiség és a közösségi média legrosszabb pillanataként" jellemzett.


Rashford a szombati, Emiratesben rendezett döntetlen után kelt ki Twitter oldalán az őt ért gyalázkodás miatt, azonban nem kívánt képernyőfotót mellékelni róluk, miután ezt "felelőtlenség lett volna megtennie".

 

"Az emberiség és a közösségi média a legrosszabb pillanatában. Igen, fekete ember vagyok és minden egyes napot büszkén élek meg, hogy az lehetek. Senki és semmilyen komment nem fog ebben változást előidézni. Nagyon sajnálom, ha itt most valamilyen erősebb reakcióra számítottatok, de ezt itt egyszerűen nem fogjátok megkapni" - kezdte.

 

"Nem fogok képernyőfotókat megosztani. Felelőtlenség lenne ezt megtenni és ahogy el is tudjátok képzelni, semmi eredeti nincsen benne. Engem bőrszíntől függetlenül gyönyörű gyermekek követnek és nekik nem kell ezt olvasniuk. Gyönyörű bőrszínek, amiket csak ünnepelni volna szabad."

 

Az Instagramot tulajdonló Facebook szóvivője így kommentálta az esetet:

"Az Instagramon nincs helye a rasszizmusnak és eltökéltek vagyunk abban, hogy ha ilyennel találkozunk, akkor azt eltávolítsuk. Ebben az ügyben is lépéseket tettünk azáltal, hogy eltávolítottuk az érintett fiókokat és kommenteket, illetve folytatjuk az ügy kivizsgálását."

 

"Tudjuk, hogy még sok tennivalónk akad és folytatni fogjuk a klubokkal, játékosokkal és a hatóságokkal való közös munkát a diszkriminatív esetek kivizsgálására annak érdekében, hogy közösen kezeljük ezt az ügyet."

 

A Manchester United megerősítette, hogy a Rashfordot ért inzultus hasonló volt ahhoz, amilyenben Axel Tuanzebe és Anthony Martial részesült a hét korábbi részében.


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!