Ethan Galbraith a Manchester United keretében, de kicsoda ő?

A 19 éves középpályás behívót kapott csütörtök estére a Real Sociedad elleni visszavágóra az Old Traffordra, miután ígéretes munkát végzett az U23-as tartalékoknál.


Ethan Galbraith behívót kapott a Manchester United keretébe a Real Sociedad elleni Európa-liga visszavágóra csütörtök estére.

 

Galbraith megkapta a lehetőséget, ugyanis Ole Gunnar Solskjaer behívta őt a spanyolok elleni keretbe, miután Edinson Cavani, Paul Pogba, Donny van de Beek és Scott McTominay is sérülés miatt nem kerültek be a United keretébe.

 

A sérülésük azt jelentette, hogy Nemanja Matic és Fred volt a két bevethető játékos a védekező középpályás szerepére, így lehetőség adódott arra, hogy Galbraith a cserepadon kapjon helyet, miután a United 4-0-ra bebiztosította a továbbjutást Torinóban az első mérkőzésen.

 

 

Név: Ethan Galbraith

Kor: 19

Születés: 2001. május 11.

Pozíció: középpályás

Születési hely: Glengormley, Észak-Írország

Erősebb lába: jobb

Mezszáma: 54

 

Ameddig Amad és Shoretire sikeresen túl vannak a bemutatkozáson, addig Galbraithnek nem volt lehetősége ma este pályára lépni. A 19 éves középpályás a keret tagja volt az előző idényben lejátszott Európa-liga Astana elleni 2-1-es vereséggel záruló mérkőzésen 2019 novemberében. Akkor a 89. percben lépett pályára, ez volt az egyetlen lehetősége a nagy csapatban való játékra, független attól, hogy a Kölnben megrendezett, Sevilla elleni kiesésig végig a keret tagja volt.

 

Bár nem ismert a neve, Galbraith négy éve a United kötelékének tagja, és már rendszeresen az első csapattal edz. Az edző sokat vár el tőle és mi sem bizonyítja ezt jobban, minthogy az előszezonban az 1-0-ra végződő Aston Villa elleni vereség alkalmával a csapat tagja volt Van de Beek oldalán a középpályán.

 

Ebben a szezonban Tahith Chong, James Garner és Dylan Levitt kölcsönbe kerültek, Galbraith ez idő alatt alapemberré nőtte ki magát az U23-as tartalékok csapatában. A januári átigazolási időszakban két másodosztályú klub is érdeklődött iránta kölcsönszerződés reményében, de konkrét ajánlatot végül nem kapott egyiktől sem, így Neil Wood legnagyobb örömére maradt az U23-as tartalékoknál.

 

"Szerintem az, hogy az utánpótlások között folyamatos játéklehetőséget kap, miközben az első csapattal edz, nagy lehetőség számára" - nyilatkozott Wood Galbraithről októberben. "Kicsit hasonlít a helyzete Tedenéhez [Mengi], Teden azonban kicsit hamarabb kapott lehetőséget az első csapatban való bemutatkozásra, ettől függetlenül hasonló utat jártak be."

 

"Úgy gondolom, hogy képes lesz visszakerülni a nagy csapatba, amint visszanyeri tavalyi formáját. Kihagyta az előszezont és a szezon elejét is, szóval nem játszott a Salford ellen, aztán megsérült. A nemzetközi szünet után összeszedte magát, visszatért edzeni, később már ismét pályán volt, de emiatt elesett a lehetőségtől."

 

"Sokat gondolkozott ezen az elmúlt 12-18 hónapban, tudja, hogy ő az a személyiség, aki ha kell odateszi magát és keményen edz, igazi tehetség. Itt a lehetőség, hogy visszaverekedje magát az első csapatba. Előtte a lehetőség, de mint ahogy a múltkor, ki kell várnia ismét, hogy megtörténjen, akkor pedig élnie kell vele."

 

Galbraith 13 meccsen öltötte magára a Manchester United mezét a Premier League 2 kiírásában az U23-as csapatban, ez idő alatt pedig két gólt szerzett és rekordnak számító gyorsaságú gólpasszt adott, pontosan 1.113 másodperccel a mérkőzés kezdetét követően hozta ziccerbe társát, aki élt is a lehetőséggel.

 

Richard Fay nyilatkozta róla, hogy Galbraith játéka Michael Carrickre emlékezteti. Jól adogat és éles a szeme, könnyen meglátja a középpályán megnyíló réseket.

 

A szerződése a Unitednél 2023 júniusáig szól, ami után még egy három éves hosszabbítási opciót írt alá októberben. Ha így folytatja a fejlődést a Unitednél, remek opció lehet a középpályára a későbbiekben.

 

Amíg a Unitednél csak a tartalékoknál kap lehetőséget, addig az északír válogatott felnőtt csapatában már debütált.

 

Egy Luxemburg elleni 1-0-s győzelemmel végződő barátságos mérkőzésen mutatkozott be hazája színeiben 2019. szeptember 5-én, aztán második alkalommal Románia ellen lépett pályára tavaly, ami 1-1-es végeredményt hozott.


ManchesterEveningNews

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!