Shoretire reakciója a rekordjára

Shola Shoretire boldog, hogy pályára léphetett a Manchester United Real Sociedad elleni 0-0-ra végződő találkozóján, amivel új rekordot is beállított.


A tinédzser a 76. percben váltotta a szintén a United Akadémiájáról érkező Mason Greenwoodot a tegnap esti találkozón, pályára lépésével pedig a klub valaha volt legfiatalabb játékosa lett, aki nemzetközi porondon is bemutatkozhatott a Vörös Ördögök csapatában mindössze 17 évesen és 23 naposan. Az előző rekorder Norman Whiteside volt, aki 108 nappal volt idősebb, amikor először játszhatott nemzetközi mérkőzésen. Érdekesség pedig még az is, hogy a sorozat, az ellenfél nemzetisége és a találkozó végeredménye is azonos. A korábbi rekorder a Valencia elleni idegenbeli meccsen lépett pályára az UEFA-kupában, ami 0-0-ra végződött 1982. szeptember 15-én.

 

Shoretire twitterén reagált rekordjára.

 

"Csodálatos érzés pályára lépni az Európa-ligában! Hihetetlen megtiszteltetés és büszkeség számomra és a családom számára, hogy a United eddigi legfiatalabb játékosává váltam, aki nemzetközi porondon debütálhatott. Tovább a következő fordulóra!"

 

 

A csütörtök este ismét büszke pillanat volt a United Akadémiájának is, hiszen több játékos is, akik pályára léptek a Sociedad elleni találkozón a United utánpótlásnevelésének köszönhetőek. Henderson és Greenwood kezdőben voltak, míg Shola, Rashford, Tuanzebe és Williams pedig csereként léptek pályára. Ott volt még a keretben Ethan Galbraith is, viszont ő a padról nézte csak végig a találkozót. Solskjaer a mérkőzést követően az alábbit mondta:

 

"Sholának megvannak a képességei és tehetsége, amelyek alapján azt gondoljuk, hogy nagyszerű játékos válik majd belőle. Kapott 15 percet ma este, amire építkeznie kell és amire mindig emlékezni fog. Még jobb lesz majd a szurkolók visszatérésével, mert ők még több erőt adnak. A futball jelenleg más, furcsább, de biztos vagyok benne, hogy fognak még vele találkozni a szurkolók."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!