Rashford: Felkészülni a Unitedre

A Manchester United támadója, Marcus Rashford beszélt mentalitásáról és arról, hogy milyen tanácsokkal látná el ifjúkori önmagát.


A fiatal támadó eddig remekül muzsikál a szezonban, 18 gólja és 12 asszisztja van Ole Gunnar Solskjaer csapatában 45 mérkőzés alatt. Amióta 2016-ban letette névjegyét a felnőtt csapatban Rashford 273 meccsen összesen 90 gólt jegyez, amivel a legendás Eric Cantonát is leelőzte, valamint több trófeát is nyert, illetve a csapatkapitányi karszalagot is viselhette.

 

Rashford a pályán kívül is példakép, számos díjat és elismerést kapott, többek között az Egyesült Királyság nehéz sorsú gyermekeinek étkeztetéséért indított kampányával, amivel számos rivális klub szurkolóinak is kivívta elismerését.

 

A #ILoveUnited díjnyertes podcasterével, Jay Shettyvel (Jay elismert és keresett újságíró, valamint nem utolsó sorban hatalmas United szurkoló) való beszélgetés során a fiatal támadó betekintést engedett saját gondolataiba.

 

Az interjúban Rashford feltárta a legfontosabb tanulságot, amit a klub Akadémiáján szerzett.

 

"Dolgozni kell és minden nap fejlődni" - mondta a támadó. "Játékosként kötelességünk és felelősségünk volt, hogy a legjobbat nyújtsuk a csapat számára. Ehhez pedig minden nap keményen kellett dolgoznunk, hogy jobbak legyünk, mint előző nap voltunk. Ez az, ami motivál és a megfelelő irányba visz."

 

A színvonal magas, a verseny pedig minden pozícióban kemény a helyekért az Akadémiától kezdve egészen a felnőtt csapatig. Marcust megkérdezték, hogy valaha is kételkedett-e abba, hogy az első csapat játékosa lehet.

 

"Focistaként hinned kell abban, hogy ami az álmod, azt meg tudod valósítani. Máshogy nem megy" - mondta Rashford. "A Unitedben való sikeresség teljesen más, mint bárhol máshol. Már fiatalon fel kell készülnöd mindenre lelkileg, még arra is, hogy ne koppanj nagyot, ha esetleg nem sikerül elérni, amit szeretnél. A megfelelő hozzáállás lehetővé teszi a sikert. A Unitedben játszani számomra hatalmas eredmény és büszke vagyok arra, hogy itt lehetek."

 

Az Akadémia neveltje Shettynek hangsúlyozta, hogy szerinte a játékosok sikerének kulcsa a mentalitásban rejlik.

 

"Nyugodtnak kell lenned és mentálisan felkészültnek arra, hogy kilépj és megmutasd magad a világ legnagyobb színpadjain. Miután elvégezted a feladatod, mindig meg kell keresni a következőt. Mindig ezt kell tenni és nem szabad hagyni, hogy a figyelmed eltereljék azok a dolgok, amik nem tartoznak a pályára, legyen szó családról, vagy akár barátokról. Ha kiléptél a gyepre, akkor csak a játékra szabad összpontosítani és az előtted álló feladatra koncentrálni."

 

 

Ebben a szezonban Rashford 47 találkozóból csupán kettőt hagyott ki, amivel a 4. legtöbb játékpercet tudhatja magáénak a csapaton belül Harry Maguire, Aaron Wan-Bissaka és Bruno Fernandes mögött.

 

"Ha szellemileg felkészült vagy, akkor a fizikumoddal sem lesz baj. Fontosabb, hogy fejben ott legyél, ahol kell, mint, hogy fizikailag mit érez a tested. Számomra legalább is ez a legfontosabb és ezen valószínűleg nem is fogok változtatni. Fizikailag nehéz egy teljes szezont végig a csúcson tölteni. Néha egy etap során 50-55 meccset is játszani kell, amihez még hozzájönnek a válogatottbeli szereplések is, így számomra sokkal fontosabb a mentális felkészültségem, mint a fizikális."

 

Támadónk betekintést engedett abba is, hogy mostani eszével milyen tanácsokkal látná el fiatalkori önmagát, ha erre lehetősége lenne.

 

"Hogy koncentrált maradjon attól függetlenül, hogy jó, vagy rossz dolgok történnek vele. Azt hiszem ezt akkor tanultam meg, amikor bekerültem az első csapatba és nem mindig sikerültek úgy a dolgok, ahogy terveztem. Ahhoz, hogy a dolgok az ember szájíze szerint alakuljanak következetesnek kell lenni és meg kell találni az egyensúlyt mindenben."

 

"Természetes az, ha ideges, vagy bosszús vagy ha valami nem jól sikerül, vagy elveszítetek egy mérkőzést, netán döntetlen lesz a végeredmény. Játékosként ezt a nyomást tudni kell kezelni és úgy kell kimenni a pályára, hogy minden meccset meg akarsz nyerni. Valószínűleg ezeket tanácsolnám önmagamnak és biztos, hogy túllendülnék minden hullámvölgyön."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!