Bryan Roy: Donny helyzete várható volt

Donny van de Beek csupán 311 percet kapott a Premier League-ben a Manchester United idei szezonjában.


Az Ajax korábbi utánpótlásedzője, Bryan Roy felfedte, hogy Donny van de Beek küzdelme a Manchester Unitedben várható volt, tekintve, mekkora így is a helyekért való küzdelem az Old Traffordon.

 

A 23 éves játékos a múlt nyáron igazolt a Manchester Unitedbe az Ajax csapatából, de érkezését követően csupán 311 perc jutott neki a Premier League-ben.

 

Olyan játékosokkal kell versengenie, mint Paul Pogba vagy Bruno Fernandes, akik rendszeres játéklehetőséget kapnak, ezért is nehéz Van de Beeknek a csapatba kerülés, ez pedig spekulációkhoz vezetett, ami a holland válogatottságát is érinti.

 

Akárhogy is, Roy szerint várható volt, hogy Van de Beek ebbe a helyzetbe kerül, ugyanakkor a United vezetősége is gondolhatott volna erre a forgatókönyvre érkezésekor.

 

 

"Várható volt, hogy ez történik majd, a Manchester United azon a poszton tele van nagyszerű játékosokkal. Vagy ő játszik vagy Pogba, ezzel Solskjaernak is tisztában kellett lennie. Ne beszéljünk itt csalódásról vagy hibáról, ez az év tanuló év volt egy olyan fiatal játékos számára, mint Donny" - nyilatkozta Roy a Tutto Juve oldalának.

 

Volt néhány klub, akik bejelentkeztek Van de Beek játékjogáért és limitált játéklehetőségét akár ki is használhatják, Roy pedig hiszi, hogy a Juventus lenne számára a legjobb döntés.

 

"Természetesen el tudnám őt képzelni a Juvéban. Bármelyik európai top klubban megállná a helyét, de még most egy kicsit türelmesnek kell lennie. Eljön még az ő ideje."

 

Van de Beek nem az egyedüli játékos, akik az Ajaxból igazoltak európai top csapatokba és kezdetben szenvedtek, így járt Frenkie de Jong a Barcelonával, Matthijs de Ligt a Juventus-szal, mindketten nehézségekbe ütköztek eligazolásukat követően.

 

Akárhogy is, szerencsére mindkettejük helyzete javult a szezon második felére és remélhetőleg Van de Beek-re is több lehetőséget vár a következő évben.

 

Remélhetőleg az nemzeti porondon növelni tudja a pályán töltött idejét, főleg azután, hogy a mostani válogatott szünet alatt összesen 11 perc jutott neki a nemzeti csapatban.

 


MEN

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!