Ten Hag: Néhány játékos nem tudja kezelni a Uniteddel járó nyomást

Erik ten Hag arra tett utalást, hogy néhány játékos képtelen kezelni a Manchester United képviseletével együtt járó nyomást, de kitart amellett a véleménye mellett, hogy a klubhoz szerződés továbbra is "a legjobb kihívás" egy futballista számára.


Ten Hag már zöld lámpát adott Donny van de Beek januári, Eintracht Frankfurthoz való kölcsönadásához, míg Jadon Sancho is egyre közelebb áll ahhoz, hogy kölcsönben visszatérjen egykori klubjához, a Borussia Dortmundhoz.

 

Van de Beek Aranylabda shortlistes volt, amikor az Ajaxtól 2020-ban 35 millió fontért Manchesterbe szerződött, míg Sancho az egyik legígéretesebb fiatal játékos volt Európában, amikor 2021-ben 73 millió fontért az Old Traffordra igazolt a dortmundiaktól.

 

Mindazonáltal Ten Hag kijelentette, nem mindig a klubot kell hibáztatni, ha a nagynevű igazolások nem válnak be.

 

"Ez mindig jelen van ezeknél a játékosoknál és nagyon sok múlik azon, hogy mennyire bíznak a saját képességeikben, de egy dolgot elárulhatok: a Premier League nagyon kemény" - kezdte a holland menedzser.

 

"A Man Unitednél nagyon nehéz játszani. Gyakorlatilag bármelyik másik csapatnál könnyebb, mint a Man Unitedben, mert annyira nagy és állandó a nyomás. Ezzel pedig meg kell birkózni."

 

"De ha bízol magadban, akkor ez a legjobb kihívás és egyértelműen a legjobb klub, amelyben egy játékos játszhat. Ez azon múlik, hogy ki milyen játékos és azon belül milyen karakterrel és személyiséggel rendelkezik."

 

 

Mióta Sancho két és fél éve a Vörös Ördögökhöz igazolt, formája olyannyira leromlott, hogy elvesztette helyét az angol válogatottban - négy hónapja pedig a United keretéből is kikerült a Ten Haggal való nyilvános összetűzése okán - míg Van de Beeknek soha nem sikerült igazán helyet kiharcolnia magának a csapat középpályáján.

 

Pedig Van de Beek remekelt Ten Hag irányítása alatt abban a csapatban, amely 2019-ben Bajnokok Ligája elődöntőig menetelt, de a United menedzsere szerint sorozatos sérülései miatt már nem volt képes ugyanazon a szinten teljesíteni.

 

"Először is, rengeteg sérüléssel bajlódott" - tette hozzá.

 

"Két évig együtt dolgoztam vele a Unitednél, előtte pedig más menedzserek irányításával dolgozott itt. Kölcsönben is játszott korábban. Igazából már a Unitedhez való megérkezésem első pillanatában nem azt a játékost láttam, akit az Ajaxnál ismertem, mert sérült volt."

 

"Rengetegszer nem volt bevethető és nagyon sokáig szenvedett, hogy felépüljön a sérüléséből. Valószínűleg ez a legfőbb oka annak, hogy miért nem játszott."

 

"Úgy döntöttünk, hogy a nyáron kölcsönadjuk, de ez nem sikerült, emellett pedig nagyon kevés játéklehetősége adódott, mert más játékosokkal szemben is voltak megállapodásaink, szerződéses kötelezettségeink az ő posztján. Nagy volt a versenyhelyzet."


ESPN

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!