Pogba: Megtiszteltetés volt a kapitányi karszalag

Paul Pogba volt a United csapatkapitánya a Manchester United csütörtöki Granada elleni győztes Európa-liga visszavágója során.


Harry Maguire felfüggesztése miatt nem léphetett pályára a Granada elleni mérkőzésen, így a csapatkapitányi szalagot Paul Pogba viselhette.

 

Eseménydús találkozó volt a francia középpályás számára a csütörtök esti mérkőzés, pedig csak 45 percet töltött a pályán. A spanyol csapat próbált dominálni az első játékrészben, amelynek elején Pogba egy remek fejessel találta meg Edinson Cavanit, aki pedig a francia passzából megszerezte a vezetést is csapatának. Ole Gunnar Solskjaer a félidőben végül úgy döntött, hogy lecseréli játékosát.

 

A francia világbajnok játékos hamar besárgult egy vitatható szituációt követően és Ole úgy gondolta, hogy az előny birtokában az a legjobb, ha Paul pihenőt kap a második játékrészre.

 

 

A BT Sport-nak nyilatkozva Pogba elmondta, hogy Ole helyesen döntött, amikor helyét a 2. félidőre Donny van de Beek vette át.

 

"Volt néhány ütközésem, majd kaptam egy sárga lapot" - foglalta össze a csütörtöki kapitány. "Volt minden, ami csak lehetett. Gólt szereztünk az első félidőben, ami nyilvánvalóan boldoggá tett, le kellett jönnöm. Megvolt a megfelelő előnyünk és tudtam azt is, hogy a helyemre érkező játékostársam ugyanúgy fog küzdeni, mint én."

 

"Szerencsétlenül jött ki az a sárga lap. Szerintem nem érdemeltem meg és úgy gondolom, hogy ezt sokan mások is így gondolják. Nem ért az a szabálytalanság sárga lapot, de megnyertük a találkozót és ez a legfontosabb."

 

Ezután Pogba elmondta azt is, hogy milyen érzés volt a Vörös Ördögöket kapitányként kivezetni az Old Trafford gyepszőnyegére.

 

"Természetesen öröm és megtiszteltetés volt az Old Traffordon a csapatkapitányi karszalag viselése abban a klubban, ahol otthon vagyok" - mondta a 27 éves játékos. "Hatalmas megtiszteltetés ez és megpróbálok mindent megtenni ezért a klubért. Nagyon örültem és büszke vagyok erre."

 

A francia válogatott játékos a bal oldalon kezdett, de szabadabb szerepkörben játszhatott, így több alkalommal is a pálya közepén, vagy az ellenfél kapuja előtt találta magát. A kezdősípszót követően néhány perc múlva már egy Cavanihoz fejelt labdával gólpasszt adott csapattársának.

 

"Megiramodtam és tudtam, hogy Cavani mögöttem van. Ahogy a labda hozzá került, azt hiszem tökéletes volt. Gyönyörű gól született a fejesből és örülök, hogy segíthettem a csapattársamnak megszerezni a vezető találatot."

 

Pogba élvezte a szabadabb szerepkört a csapatban, hiszen így még több lehetősége van arra, hogy kifejezze kreativitását a támadójátékban. A Juventusban betöltött szerepköréhez hasonlította az elmúlt mérkőzéseken látottakat.

 

"Nagyon tetszik ez a szerepkör, mert mindenhol ott lehetek és hasonló dolgokat tudok csinálni, mint a Granada elleni meccsen. Fizikailag is megfelelő állapotban vagyok, így számomra most ez a legjobb. Az olaszországi dolgokat juttatja ez eszembe és, ha így hozzá tudok járulni még inkább a csapat sikereihez, akkor mindenki számára jó lesz."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!