Matic: Amad és Elanga nagyszerűek

Nemanja Matic szerint a klub két fiatal játékosa, Diallo és Elanga fényes jövő előtt állnak a klubnál.


A szerb középpályás volt a csapat kapitánya a Leicester elleni találkozón. Ezen a mérkőzésen mutatkozhatott be a bajnokságban egyszerre két fiatal is, Anthony Elanga és Amad Diallo.

 

Elanga számára ez volt az első pályára lépés a United felnőtt csapatában, Amad már korábban az Európa-ligában pályára léphetett az AC Milan elleni találkozón, melyen gólt is szerzett.

 

A Leicester Luke Thomas zicceréből szerezte meg a vezetést, ám a United gyorsan reagált és nagyjából négy perc elteltével Diallo passzából Greenwood kiegyenlített. Azonban Söyüncü fejes gólja végül a győzelmet jelentette a Rókák számára. Bár a Manchester United január óta nem szenvedett vereséget a bajnokságban, Matic mégis inkább a pozitívumokra próbált meg fókuszálni interjújában.

 

 

"A ma este pályára lépő fiatal játékosok remek munkát végeztek és megmutatták, hogy a klub számíthat rájuk a jövőben" - magyarázta Matic a klubmédiának.

 

"Megmutatták, hogy a jövőben nagyon fontosak lesznek a klub számára. Hozták azt a személyiséget, karaktert, amire a csapatnak szüksége van és nagyon örültem, hogy láthattam őket a pályán. Jól játszottak és ez azért is nagyon fontos, mert a Leicester ellen nehéz jól játszani."

 

"Emlékszem, hogy fiatal koromban mindig figyeltem az idősebb játékosokat. Figyeltem a viselkedésüket, hogy hogyan játszanak és hogyan edzenek. Magam is igyekszem mindig jó példával szolgálni a fiatalok számára. Bízom benne, hogy tudok nekik segíteni."

 

Ole Gunnar Solskjaer 10 változtatást hajtott végre a kezdőcsapatban, mivel a csapatnak nagyon sűrű a menetrendje. Ekkora létszámú változtatásra a United kezdőcsapatában 2009 óta nem volt példa.

 

"Nem volt könnyű felkészülni erre a találkozóra" - árulta el Matic.

 

"Azt kell mondanom, hogy elégedett vagyok a játékunkkal, főleg az első félidőben mutatott teljesítménnyel. A második játékrészben több lehetőséget kellett volna kidolgoznunk, hogy megszerezzük a 2. gólunkat is. Nem vagyunk boldogok, hogy veszítettünk."

 

"Ahogy láthatták, a menedzsernek rengeteg változtatást kellett végrehajtania a kezdőcsapatban, mivel nem könnyű minden 2. nap játszani. Ilyen ütemezés mellett nincs időd eleget pihenni és felkészülni. Megpróbálunk minél gyorsabban regenerálódni és készen fogunk állni a Liverpool elleni meccsre. Nem mondhatjuk szokásosnak ezt a menetrendet, általában azért 3 nap szokott lenni két összecsapás között. De készen kell állnunk, mert a Liverpool elleni meccs a legfontosabb a szurkolóink miatt is."

 

A vereség ellenére fontos mérkőzés volt a Leicester elleni, hiszen a fiatalok debütálása mellett Matic megkapta a kapitányi karszalagot.

 

"A Manchester United a világ egyik legjobb klubja" - mondta a 32 éves középpályás. "Hihetetlenül megtisztelő, hogy én viselhettem ennek a klubnak a csapatkapitányi karszalagját. Nagyon büszke vagyok rá."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!