A United 6 játékost is delegál az angol EB keretbe

Az angol válogatott szövetségi kapitánya, Gareth Southgate kijelölte 33 fős ideiglenes keretét a júniusban kezdődő Európa-bajnokságra.


A Middlesbrough-i edzőtáborban a jövő hónap elején barátságos meccset játszanak az angolok Ausztria és Románia ellen, ám a csapatban ekkor még valószínűleg nem lesznek ott a United, a Chelsea és a City játékosai, hiszen ők még az európai kupadöntőkben érdekeltek.

 

Emiatt Gareth Southgate egy bővebb, 33 fős ideiglenes keretet jelölt ki, így még az esetleges sérülésből felépülőket is számításba tudja venni a végleges, 26 fős névsor leadásáig, melyre legkésőbb június 1-ig sor kell kerüljön.

 

Harry Maguire is szerepel a listán másik 5 Unitedes csapattársával egyetemben annak ellenére, hogy a védő jelenleg még bokasérüléssel bajlódik, amely miatt az sem kizárt, hogy kihagyni kényszerül a Villarreal elleni Európa-liga finálét is.

 

 

Dean Henderson kiváló szezont tudhat a háta mögött, így egyértelmű, hogy ott lesz az angol nemzeti csapatban, ahogyan Luke Shaw is, aki majd Ben Chilwellel kell megvívjon a bal szélső védő posztjáért.

 

A West Hamnél kölcsönben szereplő Jesse Lingard is ott lesz a Háromoroszlánosok csapatában, miután remek teljesítményt nyújtott a szezon második felében a Kalapácsosoknál. Lingard a 2018-as Világbajnokságon tagja volt a válogatottnak és teljesítményével hozzájárult az angolok meneteléséhez a tornán.

 

A United támadói közül Marcus Rashford és Mason Greenwood neve is szerepel a 33 fős listán köszönhetően a szezonban nyújtott remek teljesítményüknek. Kettejük közül Rashford már rutinosabbnak mondható a nemzeti csapatban, azonban érdekes lesz figyelni, hogy Greenwood milyen szerepet kap majd a válogatottban, mivel a 19 éves játékos utóbbi hetekben látott teljesítményét lehetetlen figyelmen kívül hagyni.

 

Az angolok 33 fős kerete:

 

Kapusok: Dean Henderson, Sam Johnstone, Jordan Pickford, Aaron Ramsdale

Védők: Trent Alexander-Arnold, Ben Chilwell, Conor Coady, Ben Godfrey, Reece James, Harry Maguire, Tyrone Mings, Luke Shaw, John Stones, Kieran Trippier, Kyle Walker, Ben White

Középpályások: Jude Bellingham, Jordan Henderson, Jesse Lingard, Mason Mount, Kalvin Phillips, Declan Rice, James Ward-Prowse

Támadók: Dominic Calvert-Lewin, Phil Foden, Jack Grealish, Mason Greenwood, Harry Kane, Marcus Rashford, Bukayo Saka, Jadon Sancho, Raheem Sterling, Ollie Watkins


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!