Új fejlesztési vezető az Akadémián

A Manchester United Justin Cochrane-t nevezte ki a 2021/22-es szezon előtt az Akadémia fejlesztési vezetőjének.


A kinevezés tovább erősíti a United akadémiáját, melynek játékosai is nagyban hozzájárultak a felnőtt csapat teljesítményéhez is, hiszen Ole Gunnar Solskjaer irányításával már 5 saját nevelésű fiatal is debütálhatott.

 

Cochrane az FA-től érkezik, ahol az ifjúsági fejlesztésért felelt, valamint az angol U17-es csapat vezetője volt. Mostantól pedig a Vörös Ördögök U17-es és U23-as játékosainak fejlődését fogja felügyelni szorosan együttműködve Neil Wooddal és Neil Ryannel, hogy maximalizálni tudják a fiatal generációban rejlő potenciál kiaknázását.

 

Justin játékos karrierje során több angol csapatban is megfordult, emellett pedig Antigua és Barbuda nemzeti csapatát is képviselte. Edzői pályafutása már 17 éves korában elkezdődött, amikor alapított egy helyi csapatot, miközben ezzel egy időben a Queens Park Rangers-nél játszott. Már aktív éveiben az edzői pályára készült és végül a Tottenham csapatánál 9 esztendőt töltött az Akadémián edzőként. A Spursnél a játékos-edző fejlesztési vezető asszisztens pozíciójáig jutott, miközben az U23-as srácokkal is foglalkozott.

 

2018-ban végül csatlakozott az FA-hez, illetve megszerezte az UEFA Pro minősítést is, ezzel egy időben pedig az angol U15-ös válogatott irányítását is átvette, majd előlépett az U16-os, aztán az U18-as csapat edzőjévé. Cochrane nemrég a Wimbledon csapatánál töltött egy kis időt edzőként és nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a klub a 2020/21-es szezon végére biztosítsa League One pozícióját.

 

 

Az Akadémia vezető edzői pozícióját továbbra is Mark Dempsey tölti be. Nick Cox, a Manchester United Akadémiájának vezetője elmondta: "Örülök, hogy Justin csatlakozott hozzánk és továbbra is az elmúlt évek eredményeire kívánunk vele építeni. Justin rengeteg tapasztalattal rendelkezik és jelenléte tovább növeli az Akadémián dolgozó kiváló szakemberek számát. Arra összpontosítunk, hogy világszínvonalú játékosok kerüljenek ki az utánpótlás nevelésből, elsődlegesen a United számára. Justin a meglévő elit edzőinkkel egyetemben olyan dolgokat képes előhozni a srácokból, melyek nem csupán a pályán, hanem a privát életben is hasznosak lesznek és a lehető legprofibb játékosok lesznek a fiatalokból."

 

"Mark Dempsey továbbra is fontos része az összképnek és az a feladata, hogy valamennyi edzőnek támogatást és útmutatást nyújtson, kapcsolata pedig felbecsülhetetlen az első csapattal. Az új struktúra tovább támogatja a játékosokat abban, hogy az előttük álló években minél magasabb szintet tudjanak elérni."

 

Justin Cochrane elmondta: "Egy ilyen világhírű Akadémiához csatlakozni rendkívül büszke pillanat számomra. Alig várom, hogy belevágjunk a munkába. Ez egy új és izgalmas szerep számomra. Amikor elkezdtünk a klubbal beszélgetni látszott, hogy a legmagasabb szintű profizmus van jelen. Nagyon várom, hogy együtt dolgozhassak a szakemberekkel és biztosíthassuk a megfelelő környezetet a fiatal játékosok számára, ezzel is segítve a boldogulásukat. Fontos, hogy az elsődleges cél olyan játékosok nevelése, akik később a Manchester United első számú csapatában is megállják a helyüket."

 

"Szeretném megragadni az alkalmat, hogy köszönetet mondjak mindenkinek az FA-nél az elmúlt 3 évben nyújtott támogatásért. Csodálatos időszaka volt a pályafutásomnak, mert rendkívül profi szakemberekkel dolgozhattam együtt. Soha nem fogom elfelejteni. Hihetetlen élmény volt az angol nemzeti csapat leendő tagjaival dolgozni, valamint sok sikert kívánok a válogatottnak az Európa-bajnoksághoz."

 

John Murtough elmondta: "A fiatal játékosok fejlesztése alapvető fontossággal bír és meghatározza azt, hogy klubként kik is vagyunk. Ennek fontosságát soha nem szabad lebecsülni. Örömmel értesültünk Justin kinevezéséről. A legprofibb szakemberek szerződtetése rendkívül fontos a fejlődéshez. Vele kiegészül és tovább erősödik az Akadémia."

 

A jelenlegi fejlesztési vezetők névsora a Unitednél:

Justin Cochrane - U17-U23

Travis Binnion - U14-U16

Eamon Mulvey - U9-U13


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!