Rashford csak az Eb után dönt vállműtétjéről

Marcus Rashford megvárja a nyári Európa-bajnokság végét és csak azt követően hoz döntést arról, hogy kés alá fekszik-e vállproblémájával.


A 23 éves játékos, aki jelenleg az angol válogatott tagjaként vesz részt az Euro 2020 küzdelmeiben, azt fontolgatja, hogy megműtteti magát, miután november óta fájdalomküszöbe határán kellett játszania.

 

Akkor a saját nevelésű támadó bal vállában izomszakadás történt, de egészen a nyári kontinens bajnokság végéig elodázta arról szóló döntését, hogy megműtteti-e magát.

 

Rashford, aki a Háromoroszlánosok egyik csoportmérkőzésén se volt a kezdőcsapat tagja, a műtéti beavatkozás elvégeztetésével kihagyni kényszerülne a Manchester United bajnoki szezonjának elejét.

 

"Lehet, hogy megműttetem magamat, de az is lehet, hogy nem" - kezdte.

 

"Még nem vagyok benne 100 százalékig biztos, hogy szükségem van rá, szóval még kivárok. Erősen szeretném befejezni a szereplésemet itt, majd néhány hetet pihenni szeretnék, mielőtt eldöntöm, hogy mihez kezdek."

 

Bármilyen operáció és az utána következő rehabilitáció az angol válogatott Eb-szereplését követően kétségessé tenné, hogy ott lehetne-e a pályán a Leeds United elleni hazai, augusztus 14-én rendezendő szezonnyitó Premier League összecsapáson.

 

 

Kihagyásának potenciális mértékéről Rashford így nyilatkozott:

"Az orvosok még nem beszéltek róla. Az ok, amiért még nem tudom, hogy addig semmi esélye nem volt az operációmnak, amíg tartott a bajnoki szezon és előttem állt az Eb-szereplés. Tehát még nem tudom biztosra, hogy mennyi időt kellene kihagynom."

 

"Most csak és kizárólag ide koncentrálok. Amikor a torna véget ér, akkor fel fogom tenni ezt a kérdést."

 

Rashford elismerte, hogy eddig nem tudta legjobb teljesítményét nyújtani az angol nemzeti csapatban, de jelenlegi formájáért nem akarja sérülését okolni.

 

"Egyértelmű, hogy nem vagyok azon a szinten a teljesítményemet illetően, amelyre képes vagyok" - tette hozzá.

 

"Hogy ennek mi az oka, az nem igazán számít, mert ez már a szezon eleje óta fennáll. De valahogy sikerült végigjátszanom a szezont a Uniteddel."

 

"Azt hiszem, hogy 36 gólban vettem részt, szóval nem tekinthetek vissza úgy erre az évre, hogy 'mmm, szükségem lett volna egy kis időre ehhez vagy ahhoz'. Én nem így tekintek a dolgokra. Én minden mérkőzésre bevethető akarok lenni."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!