Shola példaképei a felnőtt csapatban

Shola Shoretire elárulta, hogy a Manchester United felnőtt csapatának több fiatal játékosa is tökéletes és követendő példa számára.


A tinédzser nagyszerű szezont tudhat maga mögött, hiszen a Newcastle elleni találkozón bemutatkozhatott a United felnőtt csapatában és az idény utolsó bajnokiján, a Wolves ellen is pályára léphetett.

 

A 17 éves fiatalember az egész szezont az U23-as csapatnál töltötte, ahol rengeteget fejlődött az elmúlt év során. Kora szerint viszont az U18-as csapatnál lett volna, de teljesítménye miatt magasabb szintre került.

 

Arra a kérdésre, hogy mennyit játszott a korosztályának megfelelő csapatokban azt válaszolta: "Ha jól emlékszem, amióta elkezdtem futballozni mindig egyel magasabb korosztályban játszottam. Ez rengeteget segített nekem, mert arra ösztönzött, hogy gyorsabban tanuljak és fejlődjek, hiszen alapesetben nem tartoznék oda, a nagyobbak közé."

 

"Azt gondolom, hogy megfelelő tudással, technikával kell rendelkezni, ebből kifolyólag pedig nagyon nagyon tisztelem és felnézek Juan Mata-ra. Nem ő a legmagasabb, nem ő a legerősebb fizikumú játékos, de az biztos, hogy a legokosabb, akit valaha is láttam játszani. Mindig két lépéssel az ellenfelek előtt jár és ezért nagyon csodálom őt."

 

 

A felnőtt csapatban Shola együtt edzhet több hasonló korú játékossal is, hiszen általánosan elmondható a Unitedről, hogy mindig is segítette a fiatal, tehetséges játékosok fejlődését. Mason Greenwood és Marcus Rashford is hasonló utat jártak be az Akadémiától kezdve az első csapatig, így megkérdeztük a fiatal támadót, hogy adtak-e neki tanácsot arra vonatkozóan, hogy miként tud a leggyorsabban alkalmazkodni a kihívásokhoz.

 

"Igen, rengeteget segítettek. Amikor edzésen vagyunk, sokat kérdezek tőlük és mindig választ kapok. Hasonlóak az élményeik, így tudják mi van bennem. A tapasztalataikból tanulhatok és mindenben segítenek. Naponta megteszik ezt, fantasztikusak."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!