Hivatalos: McShane újra a Unitednél

A Manchester United örömmel jelentette be Paul McShane kinevezését, aki az Akadémia innovatív fejlesztési feladataiban fog részt venni az U17-es és az U23-as csapatoknál.


A 2021/22-es szezont megelőzően Paul McShane ismét csatlakozik az akadémiai csapathoz immár az edzői stáb tagjaként. Az ír védő 2002-2006 között volt a United játékosa, ám a felnőtt csapatban nem lépett pályára. A Unitednél most a védői tapasztalataira fognak építeni az idő közben A licence-t szerző edzői képesítésének köszönhetően és azt várják tőle, hogy új szemléletet hozzon az utánpótlás nevelésben.

 

McShane fogja vezetni az Akadémia napi edzéseit és ezen belül is kiemelt figyelmet kell fordítania, hogy a fiatal támadók számára biztosítsa a minél magasabb szintű fejlődést és a megfelelő versenyhelyzet kialakulását. Emellett pedig a védelem fejlesztéséért is felelős lesz.

 

A United Akadémiájának játékosai a klub tervei szerint profitálni fognak McShane tapasztalataiból, aki több, mint 400 klubmérkőzést és 33 nemzetközi találkozót tudhat a háta mögött. 

 

 

A védő nemrég tagja volt a 16 éven aluliakkal foglalkozó edzői stábnak és most majd a 15-23 éves korosztállyal fog együtt dolgozni.

 

Nick Cox, a Manchester United Akadémiájának vezetője elmondta: "Az Akadémián mindig is fontosnak tartottuk az innovatív megközelítést, amivel biztosítani tudtuk, hogy folytatni tudjuk azokat a hagyományokat, amikre rendkívül büszkék vagyunk. Ez pedig az, hogy világszínvonalú játékosokat tudunk kinevelni, akik akár a United felnőtt csapatában is megállják a helyüket."

 

"Alaposan átgondoltuk Paul szerepkörét és az ő jelenléte egy újabb szinttel növeli majd a fiatal játékosok támogatását abban, hogy a lehető legmagasabb szinten játszhassanak."

 

"Hisszük, hogy Paul a tökéletes jelölt erre a pozícióra, hiszen rendkívül sok tapasztalattal rendelkezik és nagyon sok tudást képes átadni a srácoknak. Tudása felbecsülhetetlen értékű azoknak a fiataloknak, akik az U23-as csapatnál vannak és jelenléte tovább fogja emelni a szakmai stáb színvonalát."

 

"Játszott ő is a United Akadémiáján, majd remek pályafutása volt. Emellett pedig ismeri a klubot és készen áll tudását átadni a fiataloknak. Paul mostantól a rendkívül elkötelezett szakmai stábunk tagja lesz és remekül kiegészíti az edzői csapatunkat."

 

Paul McShane elmondta: "Nagyon örülök, hogy újból csatlakozhattam egy olyan klubhoz amely sokat jelent számomra. Több éve dolgozom azon, hogy megszerezzem a megfelelő minősítéseket és mindig is szerettem volna a fiatalokkal dolgozni. Pályafutásom alatt rengeteg tapasztalatot szereztem és alig várom, hogy tudásomat kamatoztatva mentorálhassam és támogassam az Akadémián fejlődő fiatalokat."

 

"Nagyon különleges most visszatérni ide, hiszen szakmai karrieremet is itt kezdtem. Nagyon várom, hogy elkezdhessem a munkát ezekkel a tehetséges játékosokkal és azon leszek, hogy megvalósíthassák álmaikat."

 

Az edzői munkák mellett McShane a pályán is képviselheti a Manchester Unitedet még, hiszen az U23-as csapatban lehet 3 túlkoros játékos a Premier League 2-ben. Íg testközelből is láthatja majd, hogy az edzéseken elsajátított tudást miként alkalmazzák a fiatalok a mérkőzéseken.


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!