Varane első Unitedes interjúja

Nem sokkal azt követően, hogy Varane bemutatkozott az Old Trafford közönsége előtt időt szakított arra is, hogy csakis a klubmédiának beszéljen öröméről az átigazolása miatt.


A Steve Bennett-tel folytatott beszélgetés folytatott beszélgetés rendkívül lenyűgözőre sikerült és nagyon könnyű volt, miután a francia védő tökéletesen beszél angolul. Varane beszélt arról, hogy mi játszódott le benne, amikor szóba került az, hogy Vörös Ördög legyen, mesélt Pogba-hoz fűződő barátságáról és arról a győztes mentalitásról, amivel dolgozik.

 

Először is, Raphael, üdv a Manchester Unitedben. Milyen érzés, hogy Vörös Ördög lettél?

"Köszönöm! Nagyon boldog és izgatott vagyok, hogy egy új utazás kezdődött meg számomra. Nagyszerű dolgokat vittünk véghez az előző klubommal és ez most egy új kezdet számomra. Nagyon boldog vagyok, hogy itt lehetek."

 

Amint megérkeztél annak idején Madridba, megtanultál gyorsan spanyolul. Az angollal úgy hallom elég jó a viszonyod.

"Bevallom nehéz azért még angolul interjút adni, de meg kell próbálnom" - mondta mosolyogva. "Nagyon fontosnak tartom, hogy beszéljem a nyelvet, mert közelebb visz a szurkolókhoz és mindannyiunknak az a célja, ugyan azért harcolunk. Ha tudom a nyelvet, akkor jól érzem magam, könnyen megértem a csapattársakat és az edzőt is, ez fontos számomra az életem és szakmai szempontok alapján is."

 

Haladjunk lépésenként. Mikor jutott tudomásodra, hogy az élet a Manchester United irányába sodor?

"Sok ember beszélt erről már az elmúlt évek során is. Rengeteg pletykát olvastam, hallottam. Már 2011-ben felmerült a United neve, amikor Sir Alex Ferguson felkeresett édesanyám házában. A klubommal csak akkor beszéltem, amikor már realizálódott az, hogy lehetőségem volna valóban a Premier League-ben játszani a Manchester United színeiben."

 

 

Személyileg és szakmailag is helyes lépésnek érezted a váltást?

"Úgy gondolom, hogy számos dolog miatt a legjobb pillanatban hoztam meg ezt a döntést. Azt hiszem a legfontosabb, hogy ez egy új kihívás és nagy motivációt jelent, hogy egy számomra teljesen új bajnokságban próbálhatom ki magam, ráadásul egy olyan hatalmas klubban, mint a Manchester United. Csodálatos számomra ez a lehetőség, ezért választottam a változást a magam és a családom számára is. Ők habozás nélkül velem tartottak. Tudod azt érezni lehet, amikor eljön a megfelelő pillanat."

 

Nemanja Vidic és Rio Ferdinand személyében már volt szerencséd játszani. Mindketten a United legendáivá váltak. Van esetleg olyan játékos a United történetéből, akire fiatalabb korodban felnéztél?

"Természetesen Vidic és Ferdinand a szó szoros értelmében a legnagyobb legendák közé tartoznak. Emlékszem Cristianora, Giggsre és Beckhamre. Ők az előbbi kettőhöz felérő legendák és nagyon büszke vagyok arra, hogy ennek a családnak a tagjává válhatok."

 

Sokat beszéltél a menedzserrel arról, hogy mit szeretne felépíteni, illetve, hogy mik a célok és, hogy ebbe te miként illeszkednél?

"Természetesen. Nagyon fontos volt számomra, hogy tisztában legyek a filozófiával, a kihívásokkal, a célokkal, valamint az ambíciókkal. Azt éreztem, hogy itt tényleg eltökéltek és megvan a megfelelő motiváció, ami miatt azt érzem, hogy keményen akarok dolgozni és mindent meg akarok tenni, hogy itt is trófeákat nyerjek. Ez motivál engem."

 

 

Luke Shaw és Harry Maguire nagy pillanatok részese volt az Európa-bajnokságon és rengeteg örömet okoztak a szurkolóknak. Milyen érzés, hogy mostmár közéjük, illetve a többi nagyszerű védőnk közé tartozol?

"Szerintem nagyszerű játékosok és nagyon örülök, hogy közéjük tartozhatok. Rengeteg tehetség egy helyen. Biztos vagyok benne, hogy őket is pluszban hajtja, hogy legutóbb egy fináléban nem sikerült trófeát nyerniük és ebből kifolyólag ők is nyerni akarnak."

 

Ha három szóval kellene magad játékosként jellemezned, mi lenne azt?

"Szorgalmas, tiszteletteljes és ambíciózus."

 

Te voltál a francia válogatott legfiatalabb csapatkapitánya, milyen vezető vagy szerinted és milyen képességeket hozol magaddal a Manchester Unitedbe?

"Azt hiszem, hogy nagyon nyugodt típus vagyok és tapasztalataim alapján tudom, hogy a csapattársakkal kiabálni csak akkor szabad, ha valóban nagyon indokolt. Általában inkább beszélgetni szeretek a társakkal a taktikáról, bármiről. A lényeg, hogy komfortosan érezzük magunkat. A beszélgetések során meggyőződhetek arról is, hogy készek vagyunk-e harcolni, illetve, hogy pozitív-e a hangulat."

 

Úgy tudom, hogy Paul Pogba és te közel álltok egymáshoz. Milyen ő barátként és csapattársként?

"Szerintem Paul egy nagyon pozitív személyiség és nagyon pozitív energiát áraszt magából. Ezzel képes motiválni a csapattársakat az öltözőben és a pályán is. Különbözőek vagyunk, ugyanakkor remekül kiegészítjük egymást. Fontosnak tartom, hogy egy csapatban különböző stílusú vezető karakterek legyenek."

 

Mennyire vagy izgatott, hogy Paullal egy csapatban játszhatsz mostmár a Premier League-ben?

"Nagyon boldog vagyok. Régóta ismerem, mivel együtt kezdtünk a francia válogatottban is és ő egy remek játékos. Ő és én is nagyon ambiciózusak vagyunk. Keményen dolgozunk és mindent megteszünk azért, hogy trófeákat nyerjünk."

 

A családod nyilván nagyon fontos a számodra. Izgatottak, hogy mostmár Manchesterben láthatnak téged?

"Nagyon izgatottak. A családom számára is egy újfajta kihívás ez, de készen állunk erre a változásra. Mindig velem vannak és támogatnak és örülök, hogy ebben az új kalandban is velem tartanak és nem vagyok egyedül. Egyensúly szempontjából a családom nagyon fontos."

 

A fiad már abban a korban van, amikor igazán élvezheti a futballt. Gondolom, hogy ő is nagyon izgatott, hogy az Old Traffordon szurkolhat majd neked.

"Igen, nagyon. Imádja a sportot és el kell mondjam, őrült jó bal lába van. Élvezet nézni amikor játszik."

 

A világbajnokság megnyerése sok játékos számára a karrierjének a csúcsát jelenti. Téged mi hajt ezen túl, hogy újabb trófeákat nyerj?

"Őszintén szólva a világbajnokság megnyerése után jött az a bizonyos 'wow' érzés, de utána már azon gondolkodsz, hogy mi a következő lépés. Ha nyersz, akkor az emberek azt várják tőled, hogy mutasd meg mire vagy még képes. Meg kell mutatni, hogy képes vagyok további szinteket elérni. Sok az elvárás továbbra is. A motiváció az, hogy bebizonyítsam, hogy továbbra is győztes vagyok és, hogy győzni akarok még mindig."

 

Ha már a győzelmekről beszélünk meg kell említeni, hogy négy Bajnokok Ligája címed is van. Ez mennyire hat rád ösztönzőleg, illetve van-e esetleg kedvenced a négy győzelemből?

"A győztes mentalitás minden nap ott van bennem. Minden egyes győzelemmel csak éhesebb vagyok a sikerre és bizonyítani akarom, hogy nem a véletlen műve volt a siker, hanem a kemény munka és a rengeteg áldozat diadala, amit meghoz az ember pályafutása során. Én úgy gondolom, hogy minél több győzelmed van az annál nagyobb motiváció is."

 

Végezetül, már kaphattál egy kis ízelítőt az Old Trafford közönségéből, amikor a Leeds elleni találkozó előtt kiléptél a gyepre. Mit üzennél a szurkolóknak?

"Igen. Azért jöttem ide, mert új impulzusokra vágytam és amikor kisétáltam a pályára pontosan olyan volt, amilyennek elképzeltem, vagyis még annál is jobb. Hatalmas élmény volt és nagyszerű pillanat és szeretném megköszönni a szurkolóknak a fogadtatást. Mindent megteszek majd, hogy a legjobb teljesítményt nyújtsam a pályán."


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!