Maguire: Köszöntjük Varane-t a Unitednél

Harry Maguire, a Manchester United csapatkapitányának elmondása szerint öröm egy olyan játékost köszönteni, mint Raphael Varane.


A francia védő leigazolásának végső megerősítését a klub stílusosan a Leeds elleni találkozó előttre tartogatta. Miközben Maguire az utolsó motivációs beszédet intézte a meccsre készülve csapattársaihoz, a kezdés előtti pillanatokban Raphael Varane megtette első lépéseit az Old Traffordon, mint a United játékosa, közel 70000 szurkoló előtt.

 

Most, hogy a francia már hivatalosan is a Vörös Ördögök játékosa Maguire elmondta, hogy már alig várja, hogy együtt dolgozhasson és tanulhasson védőtársától, aki véleménye szerint nagy előnyére válik majd a klubnak. Az angol védő elmondta, hogy örömmel segít majd francia játékostársának a beilleszkedésben és a lehető legegyenletesebbé kívánja tenni az átmenetet Varane számára. Harry ezt azért is tartja fontosnak, mert ő is hasonló bánásmódban részesült, amikor a Leicestertől Manchesterbe érkezett 2019 nyarán.

 

Maguire úgy gondolja, hogy ezzel segít a gyors beilleszkedésben és ezzel a csapat is nagy lépést tehet előre. 

 

"Játékosként annál jobb, minél nagyobba. verseny egy poszton. Tisztában vagyunk azzal, hogy a Manchester Unitedben senki sem dőlhet hátra kényelmesen. Ha nem csinálsz semmi, akkor nem kerülsz be a csapatba és a többiek utolérnek és lehagynak. Folyamatosan fejlődni kell és minden nap keményen dolgozni" - mondta maguire a klubmédiának.

 

"A többiek is segíteni fognak a beilleszkedésben és mind gondoskodni fogunk arról, hogy az újak jól érezzék magukat. Ebben nekem nagy részt kell vállalnom, de segítenek a társak és a stáb is. Beszélni csak a magam szemszögéből tudok és tisztán előttem van, hogy amikor megérkeztem a klubhoz, milyen zseniális fogadtatásban volt részem a játékosok és a személyzet részéről is."

 

Az edzés és ezzel együtt a beilleszkedés a mai napon már kezdetét is vette, a társak pedig a közösségi médiában is üdvözölték a legújabb csapattársukat, aki többek között négy Bajnokok Ligája elsőséggel és világbajnoki címmel is büszkélkedhet.

 

 

Az angol védő rendkívül izgatott, hogy megismerheti Varane-t és a francia által képviselt klasszis miatt nagyon várja a közös munkát. 

 

"Kivételes játékos, amit évek óta bizonyít és ezt igazolják a megnyert trófeák is. Igazi vezér, született nyertes. Azzal, hogy ő is bekerül a védelmünkbe hatalmas lépést teszünk előre és biztos vagyok, hogy rengeteget fogunk javulni."

 

"Kiváló védőink vannak ebben a klubban és most még ő is csatlakozik. A védelem tagjai egytől egyig válogatott játékosok is és Raphael érkezése rengeteg pluszt hoz magával. Kivételes játékos."

 

Bár Maguire kivételes játékosnak tartja Varane-t, ettől függetlenül elmondása szerint nem úszhatja meg a beavatást. Amikor első alkalommal magára ölti majd a Vörös Ördögök mezét, a franciának, valamint Sanchonak és Heatonnak át kell esnie egy bizonyos rituálén. Ez egy választott beavatási dal eléneklése lesz és várhatóan a Szentek elleni találkozó előtt fognak az újoncok dalra fakadni.

 

"Valószínűleg a szezon első idegenbeli mérkőzése előtt sort kerítünk rá és már mindannyian izgatottan várjuk."


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!