Beharangozó: Southampton - Manchester United

Ole Gunnar Solskjaer csapata nagyszerű rajtot vett az angol bajnokságban, a soron következő ellenfél ellen pedig eldől az is, hogy folytatódik-e a Vörös Ördögök idegenbeli veretlenségi sorozata.


A Leeds elleni találkozón az ismét teltházas Old Trafford közönsége nagyszerű mérkőzést láthatott, melyen a norvég menedzser csapata valósággal elkényeztette a szurkolókat és végül 5-1-re legyőzte a Marcelo Bielsa fiait. Pogba és Fernandes hatalmasat alkottak a pályán. A francia négy gólpasszt jegyzett, míg a portugál maestro megszerezte első mesterhármasát a Unitedben. Most vasárnap pedig a Szentek otthonába látogatnak, ahol a cél újabb három pont megszerzése, valamint az idegenbeli veretlenségi sorozat folytatása.

 

A Southampton nem kezdte jól a szezont, hiszen az első fordulóban történt liverpooli kirándulás során 3-1-re kikaptak az Everton csapatától. Most a St'Marry's-ben javíthatnak a Vörös Ördögök ellen, akiket legutóbb 2003 augusztusában tudtak legyőzni hazai pályán. Az előző szezonból pedig igencsak kellemetlen emlékeik vannak a manchesteriekről, hiszen hazai pályájukon 2-0-s előnyről végül fordított és nyert a United 3-2-re, majd az Old Traffordon pedig egy 9-0-s gyomrosba szaladtak bele.

 

A kezdőcsapat kiválasztása okozhat majd Ole számára némi kellemes fejfájást, hiszen a múlt szombati kerethez képest vasárnapra mégtöbb játékos áll a norvég rendelkezésére és akár a klub legújabb szerzeménye, Raphael Varane is bemutatkozhat a védelem tengelyében.

 

 

Akik hiányozhatnak:

 

Soton: Smallbone, McQueen

 

United: Rashford, Telles

 

 

Érdekességek:

 

A két csapat legutóbbi találkozóján a United 9-0-ra győzött, amely a Vörös Ördögök számára Premier League legnagyobb arányú győzelme holtversenyben a szintén a United által elért 9-0-val az Ipswich elleni bajnokin 1995-ben, míg a Szenteknek ez volt a második ilyen arányú veresége, miután 2019 októberében a Leicester rámolt be nekik kilencet.

 

A Szentek legutóbbi tíz United elleni hazai bajnokijukon nyeretlenek a Vörös Ördögökkel szemben, pedig hat találkozón is ők szerezték meg a vezetést. Ezen a tíz összecsapáson végül négy döntetlen és hat vereség jött össze nekik.

 

A Manchester United 35 pontot szerzett a Southampton elleni bajnokijain olyan találkozókon, melyeken a Szentek szerezték meg a vezetést a mérkőzésen. Ez a pontszám a legmagasabb, amit a Vörös Ördögök a PL történetében elértek egy adott ellenféllel szemben vesztes helyzetből. Ebben a 35 pontban 10 győzelem is szerepel a United neve mellett, ami szintén a legjobb mutató egyazon ellenféllel szemben. A manchesteriek ebben a tekintetben még a Newcastle ellen tudhatnak magukénak tíz olyan győzelmet, ami fordításból jött össze.

 

Solskjaer csapata legutóbbi 26 idegenbeli Premier League mérkőzésén veretlen maradt, ami 17 győzelmet és 9 döntetlent takar. Amennyiben vasárnap a Szentek ellen nyernek, vagy döntetlent játszanak, úgy utolérik az Arsenal csapatát, akik jelen pillanatban még egyedül birtokolják az angol élvonal történetének leghosszabb idegenbeli veretlenségi sorozatát 27 mérkőzéssel, amit 2003 áprilisa és 2004 szeptembere között hoztak össze.

 

A Southampton az elmúlt 30 szezonjából mindössze háromban tudta megnyerni az idény első hazai mérkőzését, ezen kívül 12 döntetlent és 15 vereséget könyvelhettek el. A Szentek a 2012/13-as szezonban tértek vissza a Premier League-be és az azóta lejátszott kilenc szezon során egyszer sem tudták megnyerni az első hazai bajnokijukat, mivel ezeken öt döntetlent és négy vereséget értek el.

 

A Manchester United öt gólt is szerzett a szezonnyitóján a Leeds ellen, míg a legtöbb találat a Vörös ördögök részéről szezonnyitón illetve a második bajnokin összesen 8 gól volt, amit a 2017/18-as idényben és a 2006/07-es szezonban értek el Jose Mourinho és Sir Alex Ferguson irányításával.

 

Miután Adam Armstrong az első Premier League meccsén gólt szerzett a Szenteknél, mindössze a 3. olyan játékosa lehet a csapatnak aki első két PL mérkőzésén gólt szerez a Szenteknél, amennyiben vasárnap beveszi a United kapuját is. Ez eddig a Soton színeiben csak Manolo Gabbiadini-nek (2017-ben) és Henry Camara-nak (2005-ben) siekrült.

 

Annak ellenére, hogy az előző szezonban mindössze 45 percet játszott a Szentek ellen, Edinson Cavani három gólt és egy gólpasszt is jegyez a Soton ellen. Legemlékezetesebb találata minden bizonnyal a tavalyi St. Marry's-ben szerzett találata, amivel a 92. percben megnyerte az összecsapást a vendég United.

 

 

Egymás elleni statisztika:

 

Örökmérleg: 129 mérkőzés - 67 United győzelem, 35 döntetlen, 27 Soton siker - 230/144 a United javára

 

Premier League: 44 mérkőzés - 28 United győzelem, 9 döntetlen, 7 Soton siker - 96/50 a United javára

 

 

A csapatok legutóbbi öt bajnokijának eredménye:

 

Soton: GY, GY, V, V, V

 

United: V, V, D, GY, GY

 

 

A két csapat legutóbbi öt egymás elleni bajnokijának eredménye ebben a felállásban:

 

Soton - United 2-3 (2020.11.29.)

Soton - United 1-1 (2019.08.31.)

Soton - United 2-2 (2018.12.01.)

Soton - United 0-1 (2017.09.23.)

Soton.- United 0-0 (2017.05.17.)

 

 

A csapatok legjobb góllövői a bajnokságban:

 

Soton: Armstrong 1 gól

 

United: Fernandes 3 gól, Fred 1 gól, Greenwood 1 gól

 

 

Premier League, 2. forduló

Southampton - Manchester United

St. Marry's Stadion, 2021.08.22. 15:00

 

 

A találkozó játékvezetője: Craig Pawson

 

 

Lehetséges kezdőcsapatok:

 

Soton: McCarthy - Walker-Peters - Bednarek - Salisu - Perraud - Armstrong - Ward-Prowse - Romeu - Djenepo - Adams - Armstrong

 

United: De Gea - Wan-Bissaka - Varane - Maguire - Shaw - Fred - McTominay - Sancho - Fernandes - Pogba - Greenwood

 

 

ManUtdFanatics.hu tipp: 1-3

 

 

A mérkőzést a Spíler 1 TV élőben közvetíti.


manutdfanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Southampton - Manchester United

Premier League 2. forduló, ÉLŐ

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!