Woodward izgatott a szezon előttünk álló időszaka kapcsán

Ed Woodward a Manchester United koronavírus világjárvány során mutatott ellenálló képességét éltette és kifejezte izgatottságát a szezon előttünk álló időszakára vonatkozóan Cristiano Ronaldo, Raphael Varane és Jadon Sancho érkezését követően.


Az ügyvezető-alelnök a szurkolók Old Traffordra visszatérése által kreált "lenyűgöző hangulatot" dicsérte és elmondta, "minden korábbinál magabiztosabb, hogy jó úton haladunk" a pályán elért eredményeket illetően is.

 

A klub teljes üzleti évre vonatkozó eredményeinek publikálását követően Woodward "a Manchester United történetének egyik legnagyobb kihívását jelentő évének" titulálta az elmúlt 12 hónapot a pandémia miatt és szerinte "mindenki, akinek kapcsolata van a klubbal, büszke lehet az ezekben az erőt próbáló időszakokban általunk mutatott ellenállóképességre".

 

"A pandémia legkeményebb időszakaiban is azt mondtuk, hogy a klub relatíve erősebb pozícióban fog kijönni a történtekből és hiszem, hogy most ennek a megvalósulásának lehetünk szemtanúi és tovább folytathatjuk az építkezést és a helyreállítását a klub nagyon biztos lábakon álló alapjainak" - kezdte Woodward.

 

"Ennek a helyreállításnak a legfontosabb része a szurkolók Old Traffordra való visszatérése, azt pedig egészen fantasztikus volt látni és hallani, hogy majdnem 18 hónap után újra teltházas volt a stadion. A szezon eleji hazai mérkőzéseken lenyűgöző hangulat uralkodott, ez pedig jól példázza, hogy a szurkolók a sportág alfái és omegái, mi pedig nagyon boldogok vagyunk, hogy újra közel tudhatjuk magunkhoz őket."

 

A felnőtt csapat jelen pillanatban a vasárnapi, West Ham United elleni idegenbeli bajnokira készül, Woodward pedig dicsérettel illette Ole Gunnar Solskjaert illetve játékosait az erős Premier League szezonkezdetért és elmondta, "a klubnál mindenki nagyon izgatott az idény hátralévő részét illetően."

 

"Alaposan megerősítettük keretünket a nyár folyamán Cristiano Ronaldo, Raphael Varane, Jadon Sancho és Tom Heaton megszerzésével. Ezek az igazolások mutatják, hogy továbbra is képesek vagyunk a világ legjobb játékosait az Old Traffordra csábítani, egyben pedig alá is támasztják azt a szilárd elhatározásunkat, hogy segítsük Ole-t sikereket elérni a pályán."

 

"Egyértelmű stratégiát folytatunk azt illetően, hogy egy világklasszis igazolásokból és tehetséges saját nevelésekből álló elegyet akarunk létrehozni, ahol megfelelő egyensúlyban van a fiatal és a tapasztaltabb játékosok aránya, amellyel az a célunk, hogy trófeákat nyerjünk és a Manchester Unitedre mindig is jellemző támadó futballal rukkoljunk elő."

 

"Ennek részeként erősítettük meg a kiválasztási és a megfigyelési folyamatainkat és növeltük az akadémiai képzés támogatását, hogy biztosítsuk a sikerek fenntarthatóságát. Bár a csapatépítés egy állandó folyamat, minden korábbinál több mint magabiztosak vagyunk azt illetően, hogy jó úton járunk ehhez."

 

 

Woodward emellett kiemelte a női csapat erős szezonkezdését is, akik az új vezetőedző, Marc Skinner irányítása alatt két mérkőzésből kétszer nyerni tudtak a női Super League-ben.

 

"Határozottan elkötelezettek vagyunk azt illetően, hogy erősítsük jelenlétünket a női futballban" - tette hozzá.

 

Bár a pénzügyi eredményekre alaposan rányomta bélyegét a koronavírus világjárvány és utóhatásai, Woodward szerint a jól kidolgozott üzleti modelljüknek köszönhetően a legtöbb klubhoz képest jobban tudtak megbirkózni a változó körülményekkel.

 

"Nem a véletlen műve, hogy egy olyan időszakban is tudtunk játékosokba invesztálni a nyár folyamán, amikor számos klubnál megszorításokat léptettek életbe. Ez rámutat annak a kereskedelmi modellnek az erejére, amelyet már évek óta építgetünk és amely biztosítani tudja, hogy a költekezés mögött saját magunk által generált bevételek állnak."

 

"Mindazonáltal, bár magabiztosak vagyunk a saját relatív erősségünket illetően, az egyértelmű, hogy az egész futball társadalom hatalmas pénzügyi kihívással néz szembe a bérekben és az átigazolási díjakban történt infláció okán, amelyet a pandémia csak még inkább felerősített. Mi eltökéltek vagyunk a Premier League-gel, az Európai Klubcsapatok Szövetségével és az UEFA-val való közös munkában, hogy a sportág minden szintjén elérhető legyen a pénzügyi fenntarthatóság."

 

Woodward szerint a futball hosszú távú kilátásai fényesek, ugyanis a sportág iránti globális érdeklődés folyamatosan növekszik.

 

"Azonban egy klub sem lehet sikeres egyedül. Mi szeretnénk egészséges, vibráló helyi és európai futball piramisokok részesei lenni, együtt dolgozni az irányító hatóságokkal és ami a legfontosabb, a szurkolókkal, hogy megőrizzük és erősítsük a sportágunk varázást. Klubként elkötelezettek vagyunk ezek mellet a célok mellett és már várjuk, hogy az előttünk álló hónapok és évek során elérhessük őket."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!