Ole: Nem siettetjük Rashfordot

Ole Gunnar Solskjaer, a Manchester United menedzsere elárulta, hogy Marcus Rashford továbbra is lábadozik vállműtétjét követően és valószínűleg leghamarabb majd október közepén lesz csak bevethető állapotban.


A norvég menedzser a klubmédiának adott exkluzív interjú során adott tájékoztatást az angol támadóról, aki vállműtéten esett át és kihagyni kényszerült a szezon elejét és jelen állás szerint a ma este Ligakupa mérkőzésen is maximum nézőként lehet ott.

 

Rashford számára természetesen a lehető legkorábbi visszatérés a cél, amely a hírek szerint az októberi válogatott szünet után következhet be a Leicester elleni találkozón, ám addig még rengeteg mérkőzést játszanak a Vörös Ördögök, kezdve a ma esti Ligakupa találkozóval a Kalapácsosok ellen.

 

Szerdán a West Ham lesz újra az ellenfél a Ligakupában. Hogyan lehet a srácokat felkészíteni egy újabb sorozatra?

"Ez könnyű. Ez egy újabb meccs, a következő meccs és természetesen a vasárnapi győzelmet követően már mindenki nagyon várja. Természetesen minden egyes találkozón ott van az esélye, hogy nyersz, vagy veszítessz, de a csapatszellem kiváló és nagyszerű kihívás számunkra az összecsapás."

 

Ez a kupasorozat remek lehetőség arra, hogy azok a játékosok, akik eddig kevesebb lehetőséget kaptak fontos játékperceket szerezzenek. Azonos csapatban gondolkodsz, amikor kétszer egymás után ugyanazzal az ellenféllel kerültök szembe?

"Furcsa dolgokat produkál az élet és előfordul, hogy pár nap leforgása alatt kétszer is találkozunk ugyan azzal az ellenféllel. Egyértelműnek gondolom, hogy lehetőséget kell adnunk azoknak, akik eddig kevesebbszer mutathatták meg magukat és hiszek abban, hogy jó csapatunk van és képesek lesznek megmutatni, mire is képesek."

 

 

Az Akadémiáról is ott lehetnek tehetséges játékosok, egyikük pedig Anthony Elanga. Örülsz annak, hogy mennyit fejlődött az elmúlt hónapokban?

"Anthony hozzáállása fantasztikus volt a felkészülési időszakban. Lelkes és közvetlen volt. Szeretem az ilyen játékosokat. Természetesen csalódott volt, hogy vasárnap nem utazhatott el velünk Londonba, de betalált az U23-as csapatban és úgy gondolom, hogy készen áll. Ott lesz velünk az esti kupameccsen."

 

A szurkolók nagyon izgatottak, hogy látták Marcust és Tellest edzeni. Hogy halad a felépülésük?

"Jól megy nekik. Mindketten nagyon keményen dolgoztak. Marcus visszatérése még egy kicsit messzebb van, talán a nemzetközi szünetet követően már elérhető lesz. Alex viszont ott lesz a Ligakupa mérkőzésen."

 

Van esetleg friss információd sérülésekkel kapcsolatban?

"Vasárnap senkit nem veszítettünk el, így ugyan az a keret áll rendelkezésemre most is. A szezon elején vagyunk és játékpercekre van szükségünk a megfelelő erőnlét eléréséhez, így lesz néhány változtatás a kezdőben."

 

Phil Jones őszintén beszélt a hétvégén a fizikai és lelki kihívásokról, melyekkel sérülése miatt szembenézett. Mit gondolsz a fejlődéséről?

"Nagyon örülök Philnek. Két U23-as találkozót is végigjátszott, pályára lépett edzőmeccsen is zárt kapuk mögött és nem panaszkodott a térdére. Nagyon keményen dolgozik. Én is átestem ezeken a dolgokon és nagyon jól tudom, hogy min ment keresztül az elmúlt időszakban. Ilyenkor sokat gondolsz arra, hogy képes leszel-e valaha is újra focizni, képes leszel-e egyáltalán valaha újra normálisan járni, játszani a gyermekeiddel. Ő nagyon szorgalmas volt. Semmi sallang, semmi média és én is ilyen típusú ember vagyok. Csak arra koncentrált, hogy szembenézzen a kihívásokkal és visszatért, így ő is a keretben lesz. Jó nap ez neki és nekünk is."

 

Mekkora hatással lesz a csapat önbizalmára az utolsó percben megnyert vasárnapi mérkőzés?

"Mindannyian azt hittük vasárnap, hogy Jesse gólja volt a drámai pillanat a bajnokin. Ezt követően azonban még büntetőt kellett volna kapnunk, viszont ők kaptak egyet. David pedig kivédte. Ez az a dráma, aminek olykor benne kell lennie a futballban. Mondjuk ez igazán a szurkolóknak tetsző dolog, mi annyira azért nem örültünk neki. Kis híján szívrohamot kaptunk, hogy pontokat bukhatunk, viszont amikor lefújták a mérkőzést azt gondoltam, hogy ez sokkal izgalmasabb módja a 3 pont megszerzésének, mintha 5-0-ra nyertünk volna. Egy ilyen drámai győzelem összehoz mindenkit és láthattuk, hogy mennyire örült mindenki a lefújást követően. Megveregethettük Jesse és David vállát is, emellett pedig Ronaldo ismét gólt lőtt."


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!