Beharangozó: Manchester United - Everton

Mielőtt ismét szünetre vonulna a klubfutball a Manchester United még vendégül látja az Everton csapatát a Premier League 7. fordulójában.


A Stolverkosok gárdája egyike azon csapatoknak, akik 13 ponttal állnak az angol bajnokságban 6 fordulót követően. Helyezésben a gólkülönbség miatt azonban ez a pontazonosság csak az 5. helyre jó a liverpooliaknak, míg a Vörös Ördögök ugyanebben a bolyban a 4. helyen tanyáznak, így egy kifejezetten izgalmas mérkőzésre számíthatunk.

 

A két csapat legutóbbi manchesteri bajnokiján 3-3-as döntetlen eredmény született, bár a mérkőzés utolsó pillanatáig a United állt győzelemre, de Calvert-Lewin a 95. minutumban egalizálni tudott. A felek ezt követően a felkészülési időszakban is megütköztek egymással az Old Traffordon, a barátságos mérkőzést pedig a norvég menedzser csapata nyerte 4-0-ra Greenwood, Maguire, Fernandes és Dalot találatainak köszönhetően.

 

Rafa Benitez csapata nem volt érdekelt európai kupában, így ők egy kicsit kipihentebbek lehetnek majd a szombat koradélutáni összecsapáson, Solskjaer fiai azonban egy nagyon kemény mérőzésen Telles rakétájának és Ronaldo utolsó pillanatban szerzett találatának köszönhetően legyőzték a Villarrealt, ami önbizalmat adhat a csapatnak és átlendítheti a srácokat az elmúlt hetek nehéz pillanatain. Ami  viszont továbbra is nehezíti a norvég menedzser dolgát az az, hogy Maguire és Shaw továbbra sem lesz elérhető, így kivételesen azt tudjuk mondani, hogy pont jókor jön a nemzetközi szünet. Hiányzók terén azonban Benitez mesternek sem áll jól a szénája, mivel csapatának 7 olyan játékosa is van, akiknek a pályára lépése kétséges, vagy teljesen kizárt.

 

 

Akik hiányozhatnak:

 

United: Rashfor (vállsérülés), Diallo (combsérülés), Maguire (vádlisérülés), Shaw (sérülés)

 

Everton: Calvert-Lewin (combsérülés), Coleman (combsérülés), Delph (vállsérülés), Gbamin (combsérülés), Gomes (vádlisérülés), Richarlison (térdsérülés), Sigurdsson

 

 

Érdekességek:

 

A Manchester United legutóbbi 12 bajnokijából az Everton ellen csak egyet veszített el 6 győzelem és 5 döntetlen mellett. Az egyetlen vereség ebből az etapból a Goodison Parkban érte a Vörös Ördögöket 2019 áprilisában, a meccset pedig 4-0-ra nyerték a liverpooliak.

 

A két csapat első manchesteri egymás elleni Premier League találkozóját az Everton nyerte 1992 augusztusában, az ezt követő 28 Old Traffordon rendezett bajnokiból csak egyet tudtak megnyerni, 7 döntetlen és 20 vereség mellett.

 

A United legutóbbi 8 hazai Premier League meccsének mindegyikén kapott gólt. A Vörös Ördögök leghosszabb sorozata ebben a mutatóban 10 meccs 1970 szeptembere és 1971 februárja között. 

 

A Manchester United legutóbb 8 bajnoki veresége az Old Traffordon történt. Ez a csapat történetének leghosszabb vereségi szériája idegenbeli vereség nélkül.

 

Az Everton legutóbbi 4 idegenbeli bajnokiján 10 gólt kapott, ezt megelőzően 14 meccsen lőttek nekik ennyit a házigazdák. A Stolverkosok legutóbbi idegenbeli bajnokijukat elveszítették 3-0-ra az Aston Villa ellen, azonban 2020 novembere óta nem veszítettek el zsinórban két idegenbeli bajnokit.

 

Rafa Benitez 9 idegenbeli találkozón irányított csapatot a United ellen, ebből pedig hetet elveszített a spanyol tréner, a másik kettőt viszont megnyerte. Győzelmeit a Liverpool (1-4, 2009 március) és a Chelsea (0-1, 2013 május) menedzsereként érte el és az első olyan menedzser lehet a sorozat történetében, aki három különböző csapattal is legyőzheti hazai pályáján a Manchester Unitedet.

 

Amennyiben Cristiano Ronaldo pályára lépt a mérkőzésen, úgy ez lesz a 200. Premier League találkozója a portugál klasszisnak, ezzel pedig a 24. olyan játékosa lenne a Vörös Ördögöknek, aki elérte ezt a mérföldkövet a klubnál.

 

Paul Pogbának több kapuralövési kísérlete volt gól nélkül a Premier League aktuális szezonjában (15), mint bármely más játékosnak a sorozatban, azonban a francia középpályás 7 gólpassznál jár, ami pedig több, mint a kétszerese a többi játékos által eddig elért asszisztok számának.

 

 

Egymás elleni statisztika:

 

Örökmérleg: 204 mérkőzés - 90 United győzelem, 47 döntetlen, 67 Everton siker - gólarány: 304/283 a United javára

 

Premier League: 58 mérkőzés - 37 United győzelem, 12 döntetlen, 9 Everton siker - gólarány: 108/57 a United javára

 

 

A csapatok legutóbbi 5 bajnokijának eredménye:

 

United: D, GY, GY, GY, V

 

Everton: D, GY, GY, V, GY

 

 

A két csapat legutóbbi 5 egymás elleni bajnokijának eredménye ebben a felállásban:

 

United - Everton 3-3 (2021.02.06.)

United - Everton 1-1 (2019.12.15.)

United - Everton 2-1 (2018.10.28.)

United - Everton 4-0 (2019.09.17.)

United - Everton 1-1 (2017.04.04.)

 

 

A csapatok legjobb góllövői a bajnokságban:

 

United: Fernandes 4 gól, Ronaldo 3 gól, Greenwood 3 gól, Lingard 2 gól, Fred 1 gól

 

Everton: Calvert-Lewin 3 gól, Gray 3 gól, Doucouré 2 gól, Townsend 2 gól, Richarlison 1 gól, Keane 1 gól

 

 

Premier League, 7. forduló

Manchester United - Everton

Old Trafford, 2021.10.02. 13:30

 

 

A találkozó játékvezetője: Michael Oliwer

 

 

Lehetséges kezdőcsapatok:

 

United: De Gea - Wan-Bissaka - Lindelöf - Varane - Telles - McTominay - van de Beek - Sancho - Fernandes - Lingard - Ronaldo

 

Everton: Pickford - Godfrey - Mina - Keane - Digne - Townsend - Doucouré - Allan - Iwobi - Gray - Rondón

 

 

ManUtdFanatics.hu tipp: 2-1

 

 

A mérkőzést a Digi Sport 1 élőben közvetíti.


manutdfanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!