Rashford díszdoktori címet kapott

Az angol válogatott játékos, a Brit Birodalom Rend tagja, Marcus Rashford díszdoktori címet kapott a The University of Manchester jóvoltából csütörtökön, amit egy különleges ceremónia keretein belül adtak át neki az Old Traffordon.


A címet tavaly júliusban ítélték oda, de a világjárvány miatt mostanáig nem kerülhetett sor a hivatalos, személyes ünnepségre és díjátadóra.

 

A rangos elismerést folyamatos jótékonysági tevékenységéért és a szegény gyermekek étkeztetéséért kampánya miatt érdemelte ki a fiatal játékos, de ne felejtsük el kiemelkedő eredményeit sem, amit a pályán ért el. 

 

Ez a kitüntetés az egyetem legrangosabb díja amit adhat és a 23 éves Marcus a legfiatalabb díjazott lett a The University of Manchester történetében.

 

Rashford ezzel csatlakozhatott a Manchester United csapatának legendái, Sir Alex Ferguson és Sir Bobby Charlton mellé, akik a múltban szintén megkapták ezt az elismerést az egyetemtől. Sir Alex Ferguson is részt vett a ceremónián Marcus barátai és családja mellett, ahol az angol válogatott játékos átvehette a kitüntetést a The University of Manchester elnökétől és alkancellárjától, Prof. Dame Nancy Rothwelltől. 

 

"Különleges érzés itt lenni egy olyan nagyszerű emberek jelenlétében, mint Sir Alex és azok, akik nagy szerepet játszottak abban, hogy oda juthassak, ahol ma vagyok" - mondta Marcus.

 

"A szegény gyermekekért végzett munkám miatt lehetek ma itt. Tegnap azonban az Egyesült Királyságban családok milliói veszítették el a mentőövet és a felszínen maradás eszközét. Ez azt eredményezheti, hogy minden 3. gyermekből 1 éhezik. Ezért a mai nap keserédes számomra."

 

 

"Elérkezett az ideje annak, hogy a képviselők olyan helyekre is ellátogassanak, mint ahonnan én indultam. Itt az ideje, hogy első kézből megtapasztalják, mi a küzdelem igazi mércéje. A COVID-19 nem lehet többé kifogás."

 

A Marcus kitüntetését átadó Rothwell professzor az alábbiakat nyilatkozta: "Marcus egy különleges fiatalember, aki korát meghazudtolva tesz folyamatosan közösségi érzésről és nagylelkűségről tanúbizonyságot."

 

"Az egyetemünk számára a társadalmi felelősségvállalás a középpontban áll és elképesztően büszkék vagyunk az olyan értékes emberekre, mint Marcus. Igazán megtisztelő, hogy intézményünk nevében végre átadhatjuk neki ezt a megérdemelt elismerést."

 

"Folyamatos jótékonysági munkája és nagyszabású kampánya nem csak emberek millióinak segít szerte az országban, de inspirálja azokat is, akik szintén meg akarnak próbálni változtatni. Sok sikert kívánunk a továbbiakban."

 

 

Colette Roche, a Manchester United Operatív igazgatója is megszólalt a ceremónián: "Marcus különleges labdarúgó és egyben különleges személy. Egy fiatalember, aki megtestesíti mindazt, amit ez a klub képvisel. Alázatos, szenvedélyes és sikerre viszi azt, amibe belekezd."

 

"Ezek a tulajdonságok azok, amik bajnokká tesznek valakit és erre van szüksége a mai fiatalságnak, ezek az értékek, az éhezés elleni küzdelemben és a valódi változások megvalósításában is megmutatkoznak, olyan értékek, amik országszerte családok ezreinek segítettek, amikor a legnagyobb szükségük volt rá."

 

"Nagyon büszkék vagyunk Marcusra és boldogsággal tölt el az, hogy vele és családjával ünnepelhetünk ma este, látva, hogy erőfeszítései kifizetődnek."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!