Rashford beszélt a United mentalitásáról

Miután Marcus Rashford a hétvégi, Leicester elleni bajnokin góllal tért vissza vállsérüléséből, az Atalanta elleni Bajnokok Ligája találkozót megelőző sajtótájékoztatón őt is kérdezhették az újságírók.


A 23 éves támadó beszélt arról, hogy milyen érzés volt számára visszatérni, szót ejtett a csapat formájáról és eredményeiről, valamint arról is mesélt, hogy mit szeretne elérni ebben a szezonban.

 

Rashford válaszolt az Atalanta játékstílusáról szóló kérdésekre is, valamint arra, hogy a United miként reagál az esetleges kudarcokra.

 

Marcus, mit gondolsz a klub jelenlegi formájáról? Sok vita van az öltözőben?

"Tudod, azt gondolom, hogy egy ilyen klubnál, mint a Manchester United, amint elveszítessz egy mérkőzést ez történik. Azt gondolom, hogy nekünk, játékosoknak vissza kell térnünk az alapokhoz, meg kell vizsgálnunk magunkat és megnéznünk, hogy mit csinálhatunk jobban. Csapatként beszéljük meg a dolgokat akár veszítünk, akár nyerünk. Tudjuk, hogy a következő mérkőzés egy újabb lehetőség a fejlődésre és ez a cél."

 

Említetted, hogy a meccsek után rendszeresen összejöttök és megbeszélitek a történteket. Ez akkor ezek szerint azt jelenti, hogy rendszeresen tudtok őszinte beszélgetéseket folytatni?

"Igen, de ezek nem csak vesztes meccsek után vannak, hanem győztesek után is. Van amikor nyerünk, de azt gondoljuk, hogy nem játszottunk jól. Ez legalább annyira fontos beszédtéma, vagy lehet fontosabb is, mint a vereség. Át kell beszélnünk mindent, nem csak a védekezést, mert a Premier League-ben nem csak a 4 védőnek és a kapusnak kell erre figyelnie. Csapatként kell védekeznünk. A Leicester ellen túlságosan kinyíltunk, ezen nincs mit szépíteni. Tudtuk, hogy ők egy nagyon jó csapat, de túl sok helyet adtunk nekik. Túlságosan könnyen átrobogtak rajtunk, amit kielemeztünk és ez alapján mindent megteszünk, hogy ilyen még egyszer ne fordulhasson elő. A holnapi találkozó pedig egy remek alkalom lesz arra, hogy ezt megmutassuk."

 

Milyen a hangulat most a csapatnál és mit gondolsz, sikeres lehet ez a szezon?

"Mi trófeát akarunk nyerni, az edzői stáb és a klub teljes személyzete trófeát akar nyerni, de vannak bizonyos lépések, amiket meg kell tennünk, mert nem lehet egyik napról a másikra trófeákat nyerni. Már egy ideje ezen az úton haladunk és tudjuk jól, hogy ez sok idő. Volt, hogy már nagyon közel voltunk a célhoz. Meg kell tanulnunk, hogy mi a különbség a közeledés a végeső győzelem megszerzése között. Az elmúlt időszak után most csak a következő meccsek számítanak és nem szeretnénk túlságosan előre tekinteni."

 

 

Marcus, a menedzser említette, hogy huzamosabb időszakot játszottál kisebb sérüléssel, némi fájdalommal. Nehéz volt átvészelni ezt az időszakot? Illetve milyen érzés ismét egészségesnek lenni? Olyan mint egy újrakezdés?

"Igen, legalább is bizonyos értelemben, de, hogy őszinte legyek nem a múltról akarok beszélni, hanem előre tekinteni és a lehető legjobb játékossá válni, hogy segíteni tudjak a csapattársaimnak. Csak a következő meccsre koncentrálok."

 

Mit gondolsz, kemény ellenfél lesz az Atalanta? Kit emelnél ki a játékosaik közül?

"Azt gondolom, hogy nagyon agresszív játékstílusuk van mind támadás, mind védekezés terén. Határozottan kemény meccsre számítok ellenük. Nagyin intenzív meccs lesz, de ez pont olyan amire most szükségünk van, hogy megmutathassuk magunkat. A legjobbat akarjuk kihozni magunkból és megmutatni, hogy valójában mire is vagyunk képesek."


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Manchester United - Atalanta

Bajnokok Ligája, 3. csoportkör

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!