Beharangozó: Atalanta - Manchester United

A jelenleg csoportelső Manchester United a 3. helyen álló Atalanta csapatához látogat a Bajnokok Ligája csoportmérkőzéseinek 4. fordulójában.


A felek a legutóbbi nemzetközi szünet előtt találkoztak egymással Manchesterben, ahol bár 2 gólos előnyre tettek szert az olaszok, végül a Vörös Ördögök fordítani tudtak és az így megszerzett 3 ponttal a csoport élére ugrottak. Ettől függetlenül a csoport állása rendkívül szoros, hiszen még a jelen pillanatban 4. Young Boys is befuthat akár az első helyre a hátralévő 3 mérkőzést követően, ugyanis a jelen pillanatban első helyen tanyázó Unitednek 6, a 2. és 3. helyezett Villarrealnak és Atalantanak 4, a svájci együttesnek pedig 3 pontja van. Az idegenbeli győzelem megszerzése így kulcsfontosságú lehet a Vörös Ördögök számára a továbbjutás szempontjából.

 

Ole szombaton, a Tottenham ellen húzott egy váratlant és a tőle szokatlan 3-4-1-2-es hadrendben küldte pályára csapatát a londoni találkozón, ami végül bejött és a United sima, 3-0-s győzelmet aratott idegenben. Nem lenne meglepő, hogy a norvég mester most is inkább a kicsit defenzív 3 belső védős rendszert választaná annak érdekében, hogy elérjék a kívánt eredményt. Ehhez pedig minden adott Solskjaer számára, hiszen a hírek szerint minden játékosa egészséges és bevethető az olaszok elleni mérkőzésen.

 

Az Atalanta is szombaton játszott legutóbb bajnokit és a 94. percben tudták a hazai mérkőzést döntetlenre menteni a Lazio ellen, Gasperini mesternek azonban 4 hiányzóval is számolnia kell a Vörös Ördögök elleni találkozón, ettől függetlenül nehéz mérkőzésre számíthatnak az angolok, mivel az olaszok legutóbbi 15 hazai tétmeccsükből csak 4-et veszítettek el 3 döntetlen és 8 győzelem mellett.

 

 

Akik hiányozhatnak:

 

Atalanta: Djimsiti (kéztörés), Gosens (izomsérülés), Hateboer (lábtörés), Pessina (izomsérülés), Toloi (sérülés)

 

United: Lindelöf (sérülés)

 

 

Érdekességek:

 

Az Atalanta csupán 1 meccsét tudta megnyerni a Bajnokok Ligájában angol csapatok ellen, ami mellett 1 döntetlen és 3 vereség a mérlegük. Azt az egy győzelmet a Liverpool ellen aratták, míg legutóbbi mérkőzésükön Premier League csapat ellen pont a Manchester Unitedtől kaptak ki 3-2-re úgy, hogy már az első játékrészben 2-0-ra vezettek az Old Traffordon.

 

A Manchester United legutóbbi 11 olasz csapat elleni BL meccséből csupán 1-et veszített el 8 győzelem és 2 döntetlen mellett. Legutóbbi 6 ilyen találkozójából pedig 5-öt megnyert és 1-et elveszített.

 

Az Atalanta immár 4. alkalommal fogad angol ellenfelet európai versenyen és jelenleg 1 győzelmet, 1 döntetlent és 1 vereséget értek el PL csapatok ellen Bergamóban. A 4. különböző angol ellenfél lesz a Manchester United az Everton, a Manchester City és a Liverpool után a 2017/18-as szezon óta.

 

A Vörös Ördögök a 150. győzelmüket szeretnék megszerezni kedd este (Európa-liga, Bajnokok Ligája), amivel az első angol csapat lennének, akik ezt a mérföldkövet elérik és mindössze a 4. csapat az európai kupák történetében, aki eljutott eddig a Bayern München, a Real Madrid és a Barcelona után.

 

Az olaszok legutóbbi 8 BL meccsükből mindössze kettőt veszítettek el hazai pályán 3 győzelem és 3 döntetlen mellett. Az idei szezonban otthon tartották a 3 pontot a Young Boys elleni 1-0-s győzelemnek köszönhetően, azonban egymás után két hazai Bajnokok Ligája meccset legutóbb a 2019/20-as idényben tudtak megnyerni a Dinamo Zagreb és a Valencia ellen.

 

Solskjaer csapata legutóbbi 3 idegenbeli Bajnokok Ligája mérkőzését elveszítette, beleértve a Young Boys elleni vereséget is az első csoportmérkőzésen. A Vörös Ördögök korábban még soha nem veszítettek el egymás után 4 idegenbeli mérkőzést az európai kupákban.

 

Manchesterbe való visszatérése óta Cristiano Ronaldo a csapat mindhárom BL meccsén betalált, az utolsó játékos a klub történetében, aki egymás után 4 BL meccsen is eredményes tudott lenni az Ruud van Nistelrooy volt 2003 áprilisában.

 

A Vörös Ördögök portugál klasszisa, Cristiano Ronaldo eddig 88 idegenbeli mérkőzésen lépett pályára a Bajnokok Ligájában és ezeken összesen 60 gólig jutott. Nincs más játékos a sorozat történetében, aki ilyen mutatóval rendelkezne, vagy jobb lenne ennél. Ronaldo a Unitedben legutóbbi 3 idegenbeli BL meccsének mindegyikén betalált. A Porto és az Arsenal ellen még 2009-ben, valamint az idei szezonban a Young Boys ellen is eredményes volt.

 

 

Egymás elleni statisztika:

 

Bajnokok Ligája: 1 mérkőzés - 1 United győzelem - gólarány 3/2 a United javára

 

 

A két csapat legutóbbi 5 tétmérkőzésének eredménye minden sorozatot figyelembe véve:

 

Atalanta: GY, V, D, GY, D

 

United: D, V, GY, V, GY

 

 

A két csapat egymás elleni meccsének eredménye:

 

United - Atalanta 3-2 (2021.10.20.)

 

 

A csapatok góllövői a Bajnokok Ligája csoportmérkőzésein:

 

Atalanta: Freuler 1 gól, Pasalic 1 gól, Demiral 1 gól, Grosens 1 gól, Pessina 1 gól

 

United: Ronaldo 3 gól, Rashford 1 gól, Maguire 1 gól, Telles 1 gól

 

 

Bajnokok Ligája csoportkör, 4. mérkőzés

Atalanta - Manchester United

Gewiss Stadion, 2021.11.02. 21:00

 

 

A találkozó játékvezetője: Slavko Vincic (SLO)

 

 

Lehetséges kezdőcsapatok:

 

Atalanta: Musso - Roon - Demiral - Palomino - Zappacosta - Koopmeiners - Freuler - Maehle - Pasalic - Ilicic - Zapata

 

United: De Gea - Bailly - Varane - Maguire - Dalot - McTominay - Pogba - Telles - Fernandes - Ronaldo - Rashford

 

 

ManUtdFanatics.hu tipp: 0-2

 

 

A mérkőzést az M4 Sport élőben közvetíti.


manutdfanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Atalanta - Manchester United

Bajnokok Ligája, 4. csoportmérkőzés

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!