Rashford: Tudom hol van szükség segítségre

Marcus Rashford elárulta, hogy mindig is az a vágy hajtotta, hogy segíthessen a rászorulóknak.


A Manchester United támadója hosszú utat tett meg 2016-os debütálása óta és kétség sem fér hozzá, hogy a fiatal játékos igazi példaképpé nőtte ki magát. Miután 2020-ban kiérdemelte az MBE elismerést a hátrányos helyzetű gyermekek támogatására irányuló kampányáért, idén októberben díszdoktori címet kapott a manchesteri Egyetemen.

 

Marcus pedig egy interjú keretén belül elárulta, hogy gyermekkora óta megvan benne a vágy, hogy segíthessen másoknak.

 

"Szegény környéken nőttem fel. Például, amikor nagyjából 7 éves lehettem és edzésre mentem rengeteg hajléktalannal találkoztam út közben. Régebben adtam nekik egy csomag chipszet, vagy ami a táskába volt csomagolva az edzésre. Tudom, hol van szükség segítségre és megmutatom azoknak, akik még nem tudják."

 

 

"Helyesen akarok cselekedni. Sokan csak beszélnek az adományozásról, de végül nem lesz belőle semmi. Viszont, ha létrehozol egy olyan rendszert, ami képes segítséget nyújtani és támogatni ezeket a gyerekeket életük bizonyos szakaszában, ami életük egy korai szakasza, akkor ez folytatódni fog. Nem látom okát annak, hogy ezt ne tegyük meg."

 

Marcus elismerte, hogy igyekszik segíteni a pályán is, hogy az Akadémiáról kikerülő fiatalok megtalálják a helyüket. A Vörös Ördögök legutóbbi Bajnokok Ligája találkozóján Zidane Iqbal és Charlie Savage is bemutatkozhatott a Young Boys ellen, mellettük pedig Tom Heaton is pályára lépett a meccsen, igaz neki kicsit többet kellett várnia az első mérkőzésére a felnőtt csapatban.

 

"Pár évvel ezelőtt én jártam ugyan ebben a cipőben és boldoggá tesz, amikor látom, hogy a fiatal játékosok pályára léphetnek és velünk edzenek. Nagyszerű érzés nézni, hogy mit produkálnak, amikor lehetőséget kapnak egy-egy mérkőzésen."


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!