Scholes visszavonul - de marad az Old Traffordon

Paul Scholes úgy döntött, itt az idõ, hogy szögre akassza a cipõt és visszavonuljon a futballtól.


Paul része volt a tehetsége új hullámának a 90-es évek közepén. Debütálásán két gólt szerzett a Port Vale elleni Ligakupa összecsapáson az 1994/95-ös szezonban. Azóta hosszú karriert élvezhetett az Old Traffordon, hiszen 676 mérkõzésen szerepelt.

Scholes a következõ szezon elejétõl kezdve az edzõi stáb tagja lesz. A szurkolók pedig még egyszer láthatják majd õt az Old Traffordon játszani, hiszen augusztusban az õ tiszteletére is rendeznek egy mérkõzést. (az ellenfél és az idõpont még nem ismert - a szerk.)

"Mi mást mondhatnék Paulról, amit elõtte még nem mondtam?" - kezdte Sir Alex Ferguson. "Nagyon hiányozni fog nekünk egy valóban hihetetlen játékos. Paul mindig teljes mértékben elkötelezett volt a klub iránt és öröm, hogy az edzõi csapat tagja lesz a jövõben. Mindig inspirálóan hatott minden korosztály számára és tudjuk, az új szerepében is folytatni fogja ezt."

 


"Nem vagyok a szavak embere, de azt elmondhatom, hogy a futball a mindenem, mindig ezt akartam csinálni és megtisztelõ, hogy ilyen hosszú és sikeres karrierem volt a Manchester Unitednél. Nem olyan döntés volt ez, amit félvállról vettem, de úgy érzem, eljött az ideje, hogy befejezzem a játékot. Hogy részese lehettem a klub 19. bajnoki címének elhódításában, hatalmas megtiszteltetés számomra" - nyilatkozott Scholesy.

"Szeretnék köszönetet mondani a szurkolóknak azért az óriási támogatásért, amit egész karrierem alatt kaptam tõlük, szeretnék köszönetet mondani az összes edzõnek és játékosnak, akikkel az évek során együtt dolgozhattam, de leginkább Sir Alexnek szeretném megköszönni, hogy ilyen nagyszerû menedzser, hiszen az érkezésem napjától kezdve mindig nyitva állt az ajtaja és tudom, ez a csapat még több trófeát nyer majd vele."

David Gill is felszólalt: "Ez egy nagyon szomorú nap a Manchester United szurkolói számára szerte a világon. Mindannyian tudjuk, Paul az egyik olyan játékosunk, aki az akadémiai rendszerünkbõl kapaszkodott fel az elsõ csapathoz a 90-es években, majd vált az egyik legnagyobb United játékossá. Nagyon fontos, hogy a klub ezekkel a játékosokkal megtartja a kapcsolatát és boldog vagyok, hogy Paul az edzõi csapathoz fog csatlakozni."
 

 

 

 

Mindent köszönünk, Scholesy!

 

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!