Varane FA-kupa ambíciói

Raphael Varane remekül érzi magát mióta visszatért sérüléséből és alig várja, hogy hétfőn este megtapasztalhassa milyen az FA-kupa hangulat a klubnál.


A Vörös Ördögök a harmadik fordulóban kezdik meg kupaszereplésüket az Old Traffordon az Aston Villa ellen, Varane pedig bízik abban, hogy szerepelhet majd a találkozón, köszönhetően annak, hogy remek erőnléti állapotnak örvend.

 

A világbajnok játékos spanyolországi ideje alatt már megnyerte az FA-kupa ottani megfelelőjét, a Copa Del Rey-t és alig várja, hogy a legpatinásabb kupában is kipróbálja magát. Varane egy exkluzív interjú keretein belül elárulta, hogy társaival az a szándékuk, hogy minél tovább meneteljenek a sorozatban.

 

Mennyire ismerted az FA-kupát mielőtt csatlakoztál a Manchester Unitedhez? VAn esetleg emléked bármelyik korábbi FA-kupa találkozóról?

"Azt tudom róla, hogy ez egy fontos sorozat és megnyerése része a klub történetének és tudom azt is, hogy a szurkolók számára is fontos és izgalmas."

 

Milyen a hangulat a klubnál az első FA-kupa mérkőzésed előtt? Szeretnél a 2014-es Copa Del Rey sikered után újabb kupagyőzelmet ünnepelni?

"Azt hiszem egy ilyen sorozat mindig izgalmas és ez most egy új verseny, egy új kihívás számomra. Amikor elkezdődik egy új sorozat, akkor azt mindig meg akarod nyerni és várod az ezzel járó kihívást. A legfontosabb az, hogy meg akard nyerni."

 

Mennyire egyediek a szemedben az ilyen tipusú versenyek, melyeken több osztály klubjai is versenyre kelnek?

"Az ilyen kupákban ott lebeg végig a szemed előtt, hogy nincs más lehetőség, csak a győzelem, mert ha nem nyersz, kiesel. Bele kell tenni minden energiát és a legjobb teljesítményt folyamatosan. Nagy kihívás és ezért izgalmasak annyira a kupameccsek, mert mindkét csapat mindent belead a pályán. Már nagyon várjuk."

 

Mit gondolsz, miben lehet más az FA-kupa a spanyolországi és franciaországi kupákhoz képest?

"Szerintem ezek a kupák fontosak Spanyolországban és Franciaországban is, mert minden évben lehet számos meglepetéssel találkozni a versenyen és szerintem ezért is nagyszerűek ezek a szurkolók számára is."

 

Jónéhány nagy kupamérkőzésnek a részese voltál Spanyolországban, a Real Madridnál töltött időszak alatt és meg is tapasztalhattad milyen érzés a kupagyőzelem. Milyen emlékeid vannak erről?

"Nagyszerű élmény volt. Mindig különleges dolog döntőt játszani és, ha megnyered természetesen még annál is jobb. Nagyszerű érzés."

 

 

Miben különböznek a kupameccsek a játékosok szempontjából a bajnokikhoz képest? Hoz valami másfajta izgalmat az, hogy ezek kieséses rendszerben működnek?

"Természetesen. Élvezzük a nyomást és azt, hogy az adott 90 perc a legfontosabb, mert utána nincs másik meccsed, maximum a hosszabbítás és nekünk készen kell állnunk a kihívásra és fizikálisan és mentálisan is jó meccset kell játszanunk."

 

A Ligakupából korán kiesett a csapat. Mennyire vagy eltökélt azzal kapcsolatban, hogy az FA-kupában ez ne történjen meg? Fontos lehet egy jó kupaszereplés az általános lendülethez?

"Igen, azt hiszem ez a sorozat nagyon fontos számunkra. Boldoggá akarjuk tenni a szurkolókat és nyilvánvalóan nyerni akarunk. A mentalitásunk szerint a teljesítményünkre koncentrálunk és készen állunk a mérkőzésre."

 

Mit vársz az Aston Villától? Jó eredményeket értek el, hogyan fognak hozzáállni a meccshez hétfő este az Old Traffordon?

"Úgy gondolom, hogy ők egy nagyon jó csapat és felkészültnek kell lennünk, mert ők tudják hogyan kell kontrázni és jól bánnak a labdával. Fizikálisan és taktikailag is nagyon rendben vannak. Minden egyes perc fontos lesz a mérkőzésen, mert tudjuk, hogy egy jó csapattal fogunk szemben állni."

 

Ami az erőnléted illeti, hogy érzed magad visszatérésed óta?

"Jól érzem magam és napról-napra egyre jobban érzem magam. Szeretném, ha ez így is maradna és folyamatosan a csapat segítségére lehetnék."

 

Kitől kaptad a legtöbb segítséged a felépülésed alatt?

"Azt kell mondanom, hogy az orvosi stáb és a fiziológiai csapat nagyon sokat segített nekem és nagyon boldog vagyok, hogy visszatérhettem és szeretném megköszönni nekik itt is a rengeteg segítséget, amit a gyógyulásomhoz kaptam."

 

Hogyan lehet egyensúlyban tartani a lehető leggyorsabb felépülésre való vágyat azzal, hogy emellett még teljesen fel is épülj, illetve, ha lehet akkor még erősebb is legyél?

"Szerintem hallgatni kell az érzéseinkre és az orvosok tanácsaira. Ez nagyon fontos. nyilván mindenki gyorsan vissza szeretne térni a pályára, de fontos nagyon, hogy megfelelően felkészültek is legyünk a kihagyás után."

 

Hogyan jellemeznéd a szurkolóktól kapott támogatást visszatérésed óta? Sokat jelent számodra, hogy örülnek neked?

"Igen és ez mégtöbb motivációt ad. Nyilvánvaló, hogy magunk mellett a szurkolókért akarunk focizni. Mindig is a pályán akartam lenni és alig vártam, hogy visszatérhessek. Az elsődleges szempont az volt, hogy minden téren készen álljak és a megfelelő pillanatban térjek vissza és most remekül érzem magam."

 

Mennyire lesz fontos a szurkolók jelenléte hétfőn este az Old Traffordon?

"A szurkolóink mindig csodálatosak és biztos, hogy hajtani fognak minket, hogy a lehető legjobb teljesítményt tudjuk nyújtani."

 

Végezetül az új év kezdetén miként tekintesz 2022-re a saját és a csapat ambícióit illetően?

"Úgy gondolom, hogy a legjobbra törekszünk ebben az évben is és szeretnénk boldoggá tenni a szurkolókat."


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Manchester United - Aston Villa

FA-Kupa, 3. forduló

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!